7 Mooie bevalvideo's om je (kind) voor te bereiden op de bevalling

21 Jun 2020

In deze blogpost vind je 7 prachtige bevalvideo's die je helpen om jezelf en/of je kind voor te bereiden op de naderende bevalling. Als je besluit om je kind aanwezig te laten zijn bij de bevalling, is het belangrijk dat je kind weet hoe een bevalling ongeveer verloopt, zodat hij/zij tijdens de bevalling niet schrikt en geen angst ervaart. Het kijken van bevalvideo's is daarvoor de perfecte manier. En dan heb ik het niet over video's waarin vrouwen gillend met hun benen in de beugels liggen, maar mooie video's waarin er wel sprake is van pijn, maar niet van lijden.

 

Badbevallingen

Alle bevallingen die je in deze blogpost kunt zien, vinden thuis in bad plaats. Dit wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat je geen fijne bevalling kunt ervaren in het ziekenhuis of 'op het droge'. Er zijn alleen over het algemeen wel meer en 'mooiere' video's van badbevallingen te vinden online.

 

Let op

Let op: in deze video's zie je vagina's en bloed. Het zijn in mijn ogen echt geen enge beelden en ik acht ze geschikt voor kinderen, maar kijk de video's eerst zelf zonder je kind om zelf te kunnen beoordelen of je de video's aan je kind wil laten zien. 

 

1. The birth film of wilder

Dit is echt een prachtige video waarbij er ook een 'grote zus' (kleuter) aanwezig is. 

 

2. Birth of Sloane

Bij deze bevalling zijn de ouders een prachtig team. Ze zitten samen in bad en ze pakken samen de baby aan.

 

3. Everett's Home Birth Story

Een mooie, kalme badbevalling waarbij de moeder tussen de weeën door nog kan lachen. Na de geboorte komen de zussen van de baby kennismaken. Prachtig om te zien!

 

4. The home water birth of our Rainbow Baby

Dit is echt een hele leuke video om samen met je kind te kijken. Er zijn nog 3 jonge broertjes en zusjes aanwezig, er wordt een taart gebakken, cadeautjes opengemaakt en nog veel meer.

 

5. Waterbirth of Ibis

Wat deze video fijn maakt om te kijken, is dat het een Nederlandse video is. Je ziet in deze video mooi dat het nog best eventjes duurt voordat de baby wordt geboren nadat het hoofdje 'staat' en dat je de baby prima nog even onder water kan houden, voordat je hem boven water haalt en bij je pakt.

 

6. Natural Water birth - home

In deze video hoor je mooi het geluid dat de moeder maakt tijdens de bevalling. In deze video wordt de vagina van de vrouw niet gefilmd. Als je dat een stapje 'te ver' vind gaan, is dit dus een mooie video om met je kind te kijken. 

 

7. Eddie's Birth - a homebirth with siblings

En ook dit is gewoon weer een prachtige bevalvideo waar een 'grote zus' bij aanwezig is. 

 

Zou jij je kind(eren) aanwezig laten zijn bij je bevalling? En als je hier ervaring mee hebt: hoe hebben jij en je kind(eren) dit ervaren?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355