7 Redenen om een Stokke Tripp Trapp te kopen

24 May 2018

Mijn vriend en ik zijn het niet altijd eens over de babyuitzet. "Hebben we dat echt nodig?" "Kan dat niet wat goedkoper?" Maar over de Stokke Tripp Trapp waren we het meteen eens. Die zouden we sowieso aanschaffen voor de kleine spruit. Naast dat we het design erg mooi vinden, is hij heel lang te gebruiken en is hij onverwoestbaar. Het werd nog mooier toen we de Tripp Trapp opgestuurd kregen! Dankjewel Stokke! Mocht je je afvragen waarom ik zó enthousiast ben over deze kinderstoel, lees dan vooral de onderstaande 7 redenen om een Stokke Tripp Trapp te kopen.

 

1. De stoel groeit mee

De Stokke Tripp Trapp is een echte meegroei stoel. Met de Newbornset kun je de stoel al vanaf dag 1 gebruiken. Vanaf dat je baby ongeveer 6 maanden oud is, gebruik je de stoel in combinatie met de Babyset. Zodra je kind helemaal zelfstandig kan zitten en ook blijft zitten, heb je genoeg aan alleen de Tripp Trapp zelf. 
Er zitten 2 plankjes in de stoel die je aan kunt passen aan de grootte van je kind. Je kindje zit op het bovenste plankje en de voeten rusten op het onderste plankje. Zo heeft je kind altijd de juiste ondersteuning. 
Je kunt de Tripp Trapp zolang blijven gebruiken als je wil. Ook als volwassene kun je er prima op zitten. Uiteraard is het voetenplankje dan niet meer nodig... haha.

 

 

2. Het design

De stoel heeft een heel strak design wat mij erg aanspreekt. Daarnaast is de stoel in heel veel kleuren te verkrijgen. Wij kozen voor wit, maar ook zwart, blauw, roze, groen en heel veel andere kleuren zijn mogelijk. 
Er zijn ook hoezen en kussensets verkrijgbaar. De Newborn set wordt bijvoorbeeld geleverd met een beige hoes, maar er worden zowel door Stokke als andere bedrijven mooie hoezen gemaakt, zodat de stoel altijd past bij je interieur. 

 

 

3. Onverwoestbaar

Ik heb een tijdje op een kinderdagverblijf gewerkt en daar gebruikten ze niet voor niets Tripp Trapp stoelen. De stoelen zijn onwijs sterk en gaan gewoon niet stuk. Zo staat er ook bij mijn schoonouders nog een Tripp Trapp stoel op zolder die in al die jaren door zeker 5 kinderen fulltime gebruikt is. En daar zie je helemaal niks van.

 

4. Staat binnen een paar minuten

Ik ben niet zo'n hele handige harrie en zag er dus een beetje tegenop om de stoel in elkaar te zetten. Maar dat was helemaal nergens voor nodig. De stoel bestaat maar uit een paar onderdelen. Het is meteen duidelijk op welke plek deze onderdelen horen en met de schroeven en een inbussleuteltje die je er gewoon bij krijgt, staat de stoel zeker binnen een kwartiertje.

 

5. Eenvoudig schoon te maken

De hoes van de Newborn set gooi je zo in de wasmachine en de rest van de stoel kun je gewoon afnemen met een natte doek. Daarna ziet de stoel er weer helemaal nieuw uit.

 

6. Past aan iedere tafel

Door het design en de verstelbare plankjes past de Tripp Trapp aan iedere tafel. Zo kun je het eten van je kind gewoon op de eettafel serveren en zit je kind altijd precies op de goede hoogte. Alleen als je de Newborn set gebruikt, kun je de stoel niet meer onder de tafel schuiven. 

 

 

7. Super stabiel

De stoel is zo vormgegeven, dat hij super stabiel is. De stoel wiebelt niet en kiepert absoluut niet snel om. Wel zo'n fijne gedachte, toch?

 

Het enige nadeel wat ik kan noemen is de prijs van de stoel. De Tripp Trapp zelf kost €195, maar is meestal wel ergens te koop voor €170. Daarnaast kosten de accessoires ook behoorlijk wat. De Newborn set kost €89, de Baby set €50, een tuigje €40, een tafelblad €44 en een kussenset €39. Maar dan heb je wel een kwalitatief super goede stoel die zo lang meegaat als je wil. En als je de stoel zat bent, kun je deze op Marktplaats nog kwijt voor €75 - €100.

Wat voor kinderstoel heb jij? Heb jij ervaring met de Tripp Trapp? Wat vind jij van deze stoel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355