7 Tips om mooiere foto's van je kind(eren) te maken

16 Dec 2019

Het is super leuk om mooie momenten vast te leggen door foto's te maken. Zo kun je ze delen met vrienden en familieleden, maar ook later nog eens terugkijken. Het is alleen helemaal niet zo makkelijk om een klein kind mooi op de foto te zetten. Ze zijn super beweeglijk en je krijgt meestal niet zoveel kansen. Met deze 7 tips lukt het je vast om nóg mooiere foto's van je kind(eren) te maken.

 

1. Gebruik een snelle sluitertijd

Dit is echt de nummer 1 tip. Kinderen zitten niet stil. Ze zijn super beweeglijk. En je wilt natuurlijk wel een scherpe foto! Dat bereik je eigenlijk alleen met een snelle sluitertijd. 

 

2. Ga door je knieën

Vaak worden foto's gemaakt vanuit een staande positie. Maar kinderen zijn een stuk kleiner dan wij! En niks is leuker dan een foto vanuit het perspectief van je kind. Ga dus eens door je knieën. Of ga zelfs liggen op je buik. Dit is een hele mooie invalshoek. 

 

3. Blijf rustig

Ik weet dat het super frustrerend is als je een mooie foto wil maken en je kind gekke bekken trekt of er vandoor racet. Tel dan even tot 10 en bedenk wat er nou écht belangrijk is. Een leuke middag met je kind? Of het perfecte plaatje? Die foto wordt er in ieder geval niet leuker op als jij in de stress schiet en je kind begint te commanderen. Dat mooie moment waar je graag een foto van had willen maken, komt later echt nog wel een keertje voorbij.

 

4. Maak heel veel foto's

Maak gewoon heeeeeel veel foto's. Dan is de kans een stuk groter dat er een scherpe foto tussen zit waar je kind ook nog eens leuk op kijkt. Op een later moment kun je een selectie maken en de rest van de foto's verwijderen.

 

5. Ga niet te lang door

Kinderen hebben een korte spanningsboog en daarnaast word jij er waarschijnlijk ook niet vrolijker van als je na een tijdje nog steeds geen mooie foto hebt kunnen maken. Die combinatie vraagt om problemen. Als het vandaag niet lukt, is er morgen weer een dag!

 

6. Laat je kind spelen

Ik houd zelf veel meer van 'natuurlijke' foto's dan van geposeerde foto's. Als jij die mening deelt, is het vaak het leukst om je kind lekker te laten spelen. Dan ontstaat er een fijne sfeer, waarin je de leukste foto's kunt schieten. 

 

7. Bewerk je foto's

Ik vind het bij kinderen persoonlijk helemaal niet mooi om de tanden witter te maken, de wangen wat roder, de wimpers wat donkerder etc. En van veel standaard filters krijg ik ook de kriebels. Maar wat ik wél heel mooi vind, is een foto waarop de kleuren mooi in balans zijn. Een foto waarop er voldoende licht is en je niet teveel last hebt van schaduwen. Een makkelijke manier om dat te bereiken is het achteraf bewerken van je foto's. Ik raad hiervoor de gratis app Lightroom aan (no spon!). Je kunt hier een foto in uploaden en met 1 knop (de knop 'automatisch') je foto een stuk mooier maken.

 

Maak jij veel foto's van je kind(eren)? Wat is jouw gouden tip voor een mooie foto?

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355