7 bespaartips voor de babyuitzet

22 Jun 2018

De babyuitzet is duur! Volgens het Nibud heb je genoeg aan €600 voor de noodzakelijke spullen en aan €1500 als je alles erop er eraan wilt hebben (traphekjes, wipstoelje, box), maar ik kan je alvast verklappen dat dat mij echt niet is gelukt. Toch zijn er wel een aantal dingen waarmee je heel wat geld kunt besparen. 

 

Lees ook: Wat kost een kind?

 

1. Kleding

Baby's groeien razendsnel en poepen en spugen veel. Ik vind het zelf dan ook zonde om dure kleertjes te kopen. Vraag eens rond of vrienden en familie nog babykleertjes hebben liggen. Ook Marktplaats staat vol met babykleding. Voor ieder wat wils! Heb je het liever nieuw? Kijk dan eens bij de Zeeman, Wibra, Hema en H&M. Laat die schattige, kleine schoentjes trouwens maar achterwege! Die zijn erg overbodig en waarschijnlijk hartstikke onhandig bij je kleine, niet-lopende baby.

 

2. Kinderwagen

1 Van de duurste uitgaven is vaak de kinderwagen. Dat snap ik helemaal, want die wagens van Bugaboo, Stokke en Joolz zijn ook gewoon prachtig. Maar tegelijkertijd is dit dus ook een ding waar je veel geld op kunt besparen. Je kunt gaan voor een goedkoper merk zoals GreenTom, je kunt marktplaats afstruinen of je kunt helemaal geen kinderwagen kopen. Helemaal geen kinderwagen? Ja dat kan! Koop een goede (ergonomische) draagdoek en/of draagzak en je bespaart heel veel geld!

 

3. Wasbare luiers

Dit puntje hadden jullie vast bij mij verwacht. Ik ben dol op wasbare luiers. Ze zijn veel beter voor het milieu, beter voor de huid van je baby, zien er leuk uit en zijn veel beter voor je portemonnee. Bij wasbare luiers doe je in 1 keer een hele grote uitgave. Uiteindelijk kom je uit op €490 - €1190, afhankelijk van hoe vaak je wilt wassen en wat voor systeem je wilt gebruiken. Bij wegwerpluiers geef je tussen de €680 - €1940 uit, afhankelijk van het feit of je Kruidvat luiers in de aanbieding koopt of Pampers voor de volle prijs. 

 

Lees ook: Wasbaar luieren of toch niet?

 

4. Vraag cadeaubonnen

Tijdens je zwangerschap en na de geboorte zul je veel cadeautjes krijgen. Als mensen vragen wat je wilt hebben, vraag dan om cadeaubonnen. Bijvoorbeeld van de Hema, Prenatal of Bol.com. Hiermee kun je precies kopen wat je nodig hebt en wat je mooi/fijn vindt. 

 

5. Meubeltjes

Op een aantal dingen zou ik zelf nooit besparen. Op een autostoel en een draagzak bijvoorbeeld. Maar op meubeltjes vind ik dit echt geen probleem. Die zijn tweedehands of goedkoop namelijk net zo goed. Bij de Ikea koop je al een ledikantje voor maar €40 en op marktplaats staan heel veel mooie commodes en kledingkasten. Misschien een likje verf erover en klaar! Let er wel op dat de spullen aan de veiligheidseisen voldoen (bijvoorbeeld de afstand van de spijlen van het ledikant) en dat je geschikte verf gebruikt (tegenwoordig is bijna alle verf geschikt).

 

6. Bekijk de uitzetlijst kritisch

Heb je écht alles nodig wat er op die lijst staat? Die grote handtas die je nog hebt liggen, kun je prima als luiertas gebruiken. En wil je echt een flessenwarmer en magnetronsterilisator gaan gebruiken? Ook kun je de Tummy Tub maar kort gebruiken en kun je prima zonder wipstoeltje of luieremmer (behalve bij wasbare luiers). 

 

Lees ook: De babyuitzet: wat staat er op het lijstje, maar is klinkklare onzin?

 

7. Zorgverzekering

Check je verzekering eens! Krijg je een gratis kraampakket opgestuurd? Krijg je korting op een borstkolf? Krijg je een EHBO-cursus vergoed?

 

Heb jij veel geld uitgegeven aan je babyuitzet? Welke bespaartips heb jij?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355