7x De handigste Ikea hacks

26 Jun 2018

Ikea staat bekend om zijn goede kwaliteit en zijn lage prijs. Ideaal voor kinderen dus! En het leuke is dat je nog veel meer met de spullen kan dan je in eerste instantie denkt. Ik zette mijn 7 favoriete Ikea hacks voor jullie op een rijtje. 

 

Lees ook: 15 'Mom hacks' die je leven eenvoudiger maken!

 

1. Hemnes kast als commode

Deze hack is top. De ladekasten van Hemnes hebben een ideale hoogte en diepte om te gebruiken als commode op de babykamer. Wij hebben zelf de brede variant, zodat er genoeg ruimte is voor de billendoekjes, kleertjes etc. en ik heb de handgrepen vervangen door lussen van vilt. Zo heb je voor niet zo heel veel geld een grote, fijne, mooie commode. 

 

Lees ook: DIY: Ikea commode hack.

 

 

2. Pimp je ikea keukentje

Iedereen kent deze keukentjes van Ikea. Maar wist je dat ze ook heel goed te pimpen zijn? Je kunt zelf aan de slag met verf en behang, maar er zijn ook kant en klare stickervellen te koop om deze keukentjes te pimpen.

 

 

3. Poppenhuis

Poppenhuizen zijn super leuk, maar vaak behoorlijk aan de prijs. Je kunt deze eenvoudig zelf maken met een Stuva kastje. Ook het Rast nachtkastje kan prima worden gebruikt. Met wat stukjes behang, tape of inpakpapier heb je in een handomdraai een super hip poppenhuis.

 

 

4. Autootjes

Het Grundtal ophangsysteem is eigenlijk bedoeld voor messen, maar ook metalen speelgoedauto's blijven hier goed aan hangen. Het is tenslotte gewoon een magnetische strip. Zo maak je je kind het opruimen van zijn auto's wel heel leuk en makkelijk!

 

 

5. Boekenplankjes

Kende jij de hack met de Bekvam kruidenrekjes al? Deze zijn super geschikt om als boekenplankjes te gebruiken. Daarnaast kun je ze ook omgekeerd ophangen en er kleertjes aan ophangen. 

 

 

6. Speeltafel

De Lack tafeltjes kosten geel drol en ze hebben een fijn formaat voor jonge kinderen. Er zijn tal van mogelijkheden om er leuke speeltafels van te maken. Beschilder de bovenkant met krijtverf, maak een super groot mens-erger-je-niet, plak er lego platen op of maak een leuke autobaan. 

 

 

7. Learning tower

Kinderen helpen graag mee in de keuken. Ook als ze dat niet graag doen, vinden ze het fijn om te kunnen zien waar jij mee bezig bent. Maar het is wel zo fijn als je gewoon je groenten kunt snijden en door je pannen kunt roeren zonder dat je constant je kind vast moet houden. Daarvoor zijn learning towers super geschikt. Ze hebben de perfecte hoogte voor de keuken en zorgen ervoor dat je kind niet zo makkelijk van zijn krukje valt. Om deze learning tower te maken, heb je het Bekvam krukje en het Oddvar tafeltje nodig. Op YouTube vind je heel veel filmpjes waarin uitgelegd wordt hoe je vervolgens aan de slag moet.

 

 

Welke hack is jouw favoriet? En ken jij nog andere leuke Ikea hacks?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355