7x De leukste vaderdag cadeautjes

Het is weer bijna zover: vaderdag! De dag om alle papa's in het zonnetje te zetten. In Nederland valt deze dag dit jaar op 17 juni en in België op 10 juni. In de meeste gezinnen knutselen de kinderen wat moois of kopen de mama's een leuk cadeautje. Ben jij dit ook van plan, maar heb je nog geen idee wat je met je kinderen moet maken of kopen? Check dan snel deze 7 toffe ideeën!

1. Papa box
Op hipenmamabox.nl vind je heel veel leuke boxen voor mama's en papa's! De papa box zit in het standaard assortiment, maar speciaal voor vaderdag zijn nu ook de 'Papa is de allerbeste' en 'Papa en ik' box toegevoegd. En zelfs voor de papa's to be kun je een speciaal pakket bestellen. De inhoud wisselt per box, maar hieronder zie je een klein voorproefje. De prijs varieert tussen de €32,50 en €39,50.

 

 

2. Mijn grote held

Ik vind dit boek van Ollimania echt super gaaf! Je vult de naam van papa in, kiest of je de papa altijd met 'papa' of met zijn voornaam aanspreekt, levert eventueel een foto van papa en van je kind aan en 2 dagen later ligt het vaderdagcadeautje op de deurmat. Het boek kost €29.95.

 

 

3. Broodplank

Ik vind het altijd leuk als cadeautjes ook nog te gebruiken zijn in plaats van dat ze na een jaar ergens in een kast liggen te verstoffen. Daarom ben ik zo'n fan van deze broodplank. Je kunt er een leuke tekst opzetten zoals 'De coolste papa *Naam*' of '*Naam* De liefste papa van de hele wereld'. De broodplank kost €24,95 en is te bestellen via yoursurprise.nl.

4. Foto's

Dit is een leuk zelfgemaakt cadeautje voor alle leeftijden. Zelfs met je baby is dit al uit te voeren. Koop of knutsel eerst leuke grote letters. Je hebt er eigenlijk maar 2 nodig: 1x de P en 1x de A. Vervolgens maak je een paar leuke foto's van je kind met beide letters. Dan kies je de 2 leukste foto's uit met de P en de 2 leukste foto's met de A. Af laten drukken, in een lijstje stoppen en KLAAR!

 

 

5. Afdruk in brooddeeg

Dit is helemaal niet zo moeilijk en lekker goedkoop. Eerst maak je het brooddeeg:

Neem 500 gram witte bloem, 250 gram zout, 250 ml water en een eetlepel olie. Meng eerst de droge ingrediënten en voeg dan de natte ingrediënten toe. 

Dan maak je een vormpje, druk je de handjes of voetjes van je kind erin en schrijf je er eventueel nog wat leuks bij. 
Tenslotte bak je het deeg 1 tot 3 uur in de oven op 100 graden. Klaar is kees!

 

 

6. Gevarendriehoek

Knip uit rood karton een driehoek. Knip dan uit wit papier een iets kleinere driehoek. Plak de witte driehoek op de rode driehoek, teken er een auto op, versier de auto, schrijf er een leuke tekst bij en lamineer de driehoek. Als je wilt, kun je nog een foto van het hoofd van papa in de auto plakken. 

Op vaderdag kan papa de driehoek natuurlijk een mooi plekje op de achterruit van de auto geven :).

 

Bron: Knutselenmettruus.nl

 

7. Met papa zit het wel snor

Dit knutselwerkje is wat moeilijker. Of erg geschikt voor oudere kinderen, of je moet als ouder veel helpen. Je hebt een houten plankje, spijkers, een hamer, wol, papier en een zwarte stift nodig. Eerst teken je een grote snor op het papier en leg je de tekening op het hout. Je timmert spijkertjes op de lijnen van de snor met maximaal 1 centimeter tussenruimte. Vervolgens scheur je het papier eraf en knoop je de wol vast aan een spijker. Nu kun je de draad kriskras door elkaar om en rond de spijkers wikkelen. Als de snor mooi vol is, knoop je de draad weer vast en schrijf je de tekst boven de snor.

 

Wat gaan jullie doen/geven met vaderdag?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355