8 Dingen die iedere jongensmoeder herkent

30 Jun 2018

Ben jij een jongensmoeder? Dan is de kans erg groot dat jij de onderstaande 8 punten herkent. Boys will be boys! 

 

Lees ook: 8 Dingen die iedere meisjesmoeder herkent.

 

1. Stoeien en vechten: altijd en overal

Het begint al heel erg jong. Bij het maken van blokkentorens, is het omgooien het leukste. Bij het spelen met auto's, botsen de auto's om de haverklap. Bananen zijn tegenwoordig geen bananen meer, maar geweren. En als ze eenmaal naar school gaan, moeten ze iedere dag even stoeien. En daar komen ook wat blauwe plekken bij kijken...

 

2. Lief voor mama

Ook meisjes kunnen natuurlijk enorm lief zijn voor hun moeder, maar over het algemeen vinden moeders dat ze vooral door hun zonen op handen gedragen worden. Ze kruipen lekker vaak op schoot, houden van een dikke knuffel en willen natuurlijk met je trouwen.

 

3. Drama?

Waar meisjes overal een drama van kunnen maken, zijn jongens lekker nuchter. Ze worden zeker boos hoor, maar dat zijn ze ook snel weer vergeten. Ze geven elkaar gewoon een stomp en spelen daarna samen weer een potje voetbal. 

 

4. Smerigste kamertje van het huis

Die piemel levert heel wat schoonmaakwerk op. Dit begint natuurlijk al bij baby's: als je tijdens het verschonen van de luier even vergeet de piemel te bedekken, wordt je onder geplast. Als ze zelf naar de wc gaan, wordt het nog erger. Zitten houden ze hun piemel niet naar beneden en plassen ze over de rand en staand kunnen ze niet goed mikken. 

5. Auto's, treinen, vliegtuigen en bussen

Ik kreeg van moeders te horen dat zij vol goede moed begonnen aan een keukentje, knutselspullen, een schommel in de tuin en bordspelen, maar dat ze hoeveelheid auto's en lego zich binnen no-time vermenigvuldigde. Er loopt dan een treinbaan onder de eetkamertafel door, je trapt 's nachts op een legoblokje (AU!) en de bloempotten in de tuin raken steeds leger, omdat je zoon de aarde nodig heeft voor zijn constructiewerkzaamheden. 

 

6. Energie voor 10

Nog voordat de wekker gaat, staan ze te springen naast je bed. Ze hebben meteen praatjes, sprinten naar de auto of de fiets en kunnen eigenlijk de hele dag wel blijven rennen. Het stopt eigenlijk pas zodra ze 's avonds in bed liggen. Ze hebben een conditie om jaloers op te zijn.

 

7. Shoppen?

Winkelen is niet zo moeilijk voor jongens, maar wel heel vaak nodig! Ze zijn al snel tevreden. Als de schoenen maak lekker zitten, als ze maar goed kunnen bewegen in die spijkerbroek en als die trui maar niet kriebelt. Meisjes zijn vaak een stuk kieskeuriger. Maar het is wel heel vaak nodig! Ze zijn namelijk lekker wild en niet zo heel voorzichtig met hun kleren. Er zitten dus regelmatig gaten in...

 

8. (Grapjes over) poepen en scheten

Ook meiden vinden dit grappig, maar met jongens gaat het wel heel vaak over poep en over scheten. Ze liggen helemaal dubbel zodra er iemand een scheet laat, praten graag over poep en schamen zich nergens voor. Het beste kun je maar gewoon meelachen... 

 

Wat herken jij uit dit rijtje? Heb je nog aanvullingen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355