8 Dingen die iedere meisjesmoeder herkent

Meisjes lekker makkelijk en rustig? Nou dat is zeker niet altijd zo. Ze kunnen ook echt wildebrassen, kletskousen en diva's zijn! De onderstaande lijst is heel herkenbaar als je een meisjesmoeder bent. 

 

1. De pruillip

Jij herkent als geen ander de pruillip! Dochters zetten die maar al te graag in om iets voor elkaar te krijgen. Vooral bij papa!

 

2. Roze

ALLES is roze. Veel meer roze dan je zou willen! Roze kleren, roze knuffels, een roze dekbedovertrek, roze knutselwerkjes, een roze fiets, roze elastiekjes.... Ja: alles is roze!

 

3. Optredens

Je dochter is niet te beroerd haar talent met jou te delen. Ze kan heeeeel goed zingen, dansen en acteren. Je moet er goed voor gaan zitten, je mond stijf op elkaar houden en na afloop heel hard klappen!

 

4. Acteerkunsten

Je dochter sterft bijna nadat ze haar teen heeft gestoten en kan echt de rest van haar leven niet meer slapen als ze nu geen glas water krijgt (terwijl ze al in bed ligt). Gelukkig prik jij zo door die acteerkunsten heen. 

 

5. Bladiebladiebla

Meisjes praten veel. HEEL VEEL! Ze vertelt over wat ze allemaal heeft gedaan vandaag, maar ook wat haar poppen allemaal hebben gedaan, wat haar vriendinnen allemaal hebben gedaan, wat er allemaal gebeurde in haar favo TV-programma en ga zo maar door.

 

6. Uiterlijk is belangrijker dan je had gehoopt

Je dochter weet al heel snel wat ze wel en niet mooi vind. 'Niet die stomme broek mama!' 'En ook geen bobbels in mijn haar!' 'En ik wil graag lippenstift.'

 

7. Je lijkt wel kapster

In het begin wist je niet wat je met die lange haren aan moest, maar inmiddels tover jij in een paar minuten een mooie maar vooral ook stevige vlecht in die haren. 

 

8. Miss sneaky

Alles gaat stiekem. Ze wijst naar haar broertje als ze stout is geweest, ze legt snel het snoepje terug wat ze eigenlijk op wilde eten en ze kijkt snel op je telefoon als je op de WC zit. 

 

Wat herken jij uit dit rijtje?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355