8 Dingen die iedere peutermoeder herkent

13 Oct 2019

Peuters! Waar zal ik eens beginnen? Ze zijn grappig, nieuwsgierig, eigenwijs, energiek en nog veeeeeel meer. In deze blogpost vind je 8 dingen die iedere peutermoeder herkent.

 

1. Neeeeeheeeeee

Als ouders van een peuter hoor je vaak 'nee'. Wil je even je schoenen aandoen? Nee! Wil je je bordje naar de keuken brengen? Nee! Zullen we even een boodschapje doen? Nee! Nee, nee, nee. 

 

2. Zelluf doen

Kom, ik help je wel even met je schoenen aandoen. Neeeeeheeeeee. Zelluf doen! Zal ik je brood voor je smeren? ZELLUF DOEN!

 

3. Driftbuien

Peuters ontdekken wat ze willen, wat ze niet willen en daarnaast ontdekken ze wat ze wel mogen en wat ze niet mogen. Dit botst nog wel eens... Aangezien jonge kinderen hun emoties nog niet kunnen reguleren, zijn driftbuien bij peuters heel normaal. Maar leuk is anders... Vooral in de supermarkt of midden op straat... Als iedereen kijkt...

 

4. Hilarische uitspraken

Peuters kunnen zulke hilarische uitspraken doen! Heel onschuldig en vooral dus heel grappig. 

Tip: houd ze bij in een boekje. Ontzettend leuk voor later.

 

Lees ook: 8 Dingen die iedere jongensmoeder herkent.

 

5. Struikelen en vallen

Peuters zijn nog een beetje onhandig. Ze struikelen en vallen regelmatig. Kleren zijn dan ook in no-time vies en versleten. 

 

6. Energie voor 10

Tuuuuuuuuutttaaaaaaaaaaaatuuuuuuuuuuuuuutaaaaaaaaaaa. Peuters hebben energie voor 10. Het is onvoorstelbaar hoeveel rondjes ze kunnen rennen en hoeveel ze kletsen. Aan het eind van de dag piepen je oren en lig je als ouder uitgeteld op de bank.

 

7. Lekker kliederen

Kliederen kunnen peuters als de beste. Ze kliederen graag met zand, water en klei, maar ook gerust met hun spaghetti. Jammer voor papa en mama!

 

8. Eerlijkheid

Als je eerlijk antwoord op je vraag wil hebben, moet je een peuter raadplegen. Die zeggen gerust: "Jij bent toch oud? Dan ga je bijna dood", "Jij hebt een dikke buik", "Waarom zijn je benen zo harig?" of "Als je loopt, trillen je billen." Gelukkig zeggen ze ook wel eens: "Jij bent de allerliefste!"

 

Lees ook: 8 Dingen die iedere meisjesmoeder herkent.

 

Wat herken jij uit dit rijtje?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355