8x Duurzamere wegwerpluiers

26 Jun 2020

Een kind draagt gemiddeld 5 luiers per dag. Dat zijn er zo'n 150 per maand! En dat staat dan weer gelijk aan 22 kilo afval. Luiers zijn dus een enorme belasting voor het milieu. Gelukkig kun je die negatieve impact op het milieu een beetje verminderen. De beste manier hiervoor is het gebruik van wasbare luiers. Maar als dit een stapje te ver voor je is, kun je ook ecologische wegwerpluiers overwegen. Bijkomend voordeel is dat hier vaak veel minder chemicaliën zoals bleekmiddelen en parfum inzitten waardoor deze luiers beter zijn voor de huid van je kindje. In deze blogpost vind je 8 verschillende ecologische wegwerpluiers. 

 

1. Eco by Naty

Deze Zweedse luiers zijn gemaakt van duurzame, natuurlijke materialen. Ze beloven 0% vervelende chemicaliën op de huid van je baby. De luiers zijn zacht en zien er mooi uit. Fijn aan deze luiers is dat je ze ook bij 'normale', stenen winkels kunt kopen zoals de Etos, Jumbo en EkoPlaza. Een luier in maat 3 kost €0,33.

 

 

2. Bambo Nature

Deze Deense milieuvriendelijke luiers bevatten geen pvc, witmakers, parfum of lotions en zijn als beste getest in Zweden en Denemarken. De luiers zijn dun en zacht. Een luier in maat 3 kost €0,26.

 

 

3. Kit&Kin

De luiers van Kit & Kin zijn biologisch afbreekbaar in een periode van 3 tot 6 jaar. Tijdens de productie wordt geen gebruik gemaakt van chloorverwerkingsprocessen, optische bleekmiddelen of andere ongezonde stoffen. Ze zien er enorm tof uit met de dieren die op de luiers zijn afgebeeld. Een luier in maat 3 kost €0,41. 

 

 

4. Attitude

Deze luiers zijn gemaakt van milieuvriendelijke, recyclebare materialen. Ze worden CO2 neutraal geproduceerd en bevatten geen schadelijke stoffen zoals parfum, chlorine, PVC en phtalaten. Ze zijn tevens vegan! Een luier in maat 3 kost €0,40.

 

 

5. Bambyo

Deze luiers zijn voor 70% biologisch afbreekbaar. De vulling van de luiers bevat bamboevezels. Dat is fijn, want bamboe is milieuvriendelijker dan de meeste alternatieven en is antibacterieel. De luiers bevatten geen schadelijke stoffen. Een luier in maat 3 kost €0,39.

 

 

6. Bebio

Deze luiers zijn ontworpen in België en worden gemaakt in Frankrijk. Ze bevatten geen ongewenste ingrediënten zoals chloor, lotions, petrolatum, ftalaten of hormoonontregelaars. De luiers zijn dermatologisch getest en hypoallergeen. Een luier in maat 3 kost €0,35.

 

 

7. Muumi baby

Deze Finse luiers worden op natuurvriendelijke manier geproduceerd waarbij er alleen gebruik wordt gemaakt van milieuvriendelijke, pure en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. Het basismateriaal bestaat uit 100% chloorvrije vezels uit gecertificeerde Scandinavische bossen. Ze bevatten geen schadelijke stoffen zoals latex, formaldehyde of ftalaten. Alle Muumi luiers zijn voorzien van het vrolijke Moomin figuurtje. Een luier in maat 3 kost €0,43.

 

 

8. Lillydoo

De luiers van Lillydoo zijn vrij van parfum, chloor, parabenen en PEG-emulgatoren. Ze worden geproduceerd in milieuvriendelijke fabrieken met veilige en maatschappelijk verantwoorde werkplekken. Bij Lillydoo kun je een abonnement afsluiten waardoor je iedere maand een box luiers bezorgd krijgt tegen 25% korting. De luiers hebben toffe printjes die je zelf uit kunt kiezen. Een luier in maat 3 (prijs zonder de 25% korting) kost €0,36. 

 

 

Wat vind jij belangrijk bij het kopen van wegwerpluiers? Welk merk gebruik jij?

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355