9 Dingen waar ik nooit bij stil had gestaan tot ik (hoorde dat ik) vader werd

5 May 2019

Jullie lezen bijna dagelijks een blog van mij, maar dit keer liet ik mijn man Ger eens een blog schrijven. Eindelijk eens een blog vanuit het perspectief van een vader. Hij schreef een blog over 9 dingen waar hij nooit bij stil had gestaan tot hij (hoorde dat hij) vader werd.

 

 1. Naamkeuze
  Ik vond het bijzonder moeilijk om een naam te kiezen voor onze Mees. Toen Femke deze naam voor het eerste opperde, vond ik het helemaal geen geschikte naam. Maar de naam blijf in de weken die volgde bij me. Een paar weken later was ik minstens net zo enthousiast als Femke. 

 2. Draagdoeken en draagzakken
  Mees heeft veel last gehad van reflux en sliep daardoor slecht. Ik had nooit gedacht dat ik een ouder zou worden die zo veel met een draagzak of draagdoek zou rondlopen. Mees slaapt nu na 7 maanden overdag nog steeds niet in zijn bed, maar bij ons op de borst. Ik doe het met liefde, want ik ben er heilig van overtuigd dat dit het beste voor hem is.

 3. Babykleding
  Het lijkt wel alsof we wekelijks nieuwe kleren moeten kopen voor Mees. We betrappen ons erop dat hij bepaalde outfits helemaal niet eens aan heeft gehad, omdat hij toen alweer in de volgende maat zat. Voor mijn gevoel geven we iedere maand weer een klein vermogen uit aan nieuwe - passende - kleding. 

 4. Schoolkeuzes
  Ik had nog nooit bij de verschillende onderwijssystemen in Nederland stilgestaan. Regulier basisschool leek me altijd wel prima. Maar nu ik Mees zie opgroeien, ontdekken en zich ontwikkelen, vraag ik me steeds vaker af of ons huidig schoolsysteem wel zo geschikt (voor hem) is. Wil ik wel dat Mees uren per dag passief in de leerbanken zit? Hier ben ik zeker nog niet over uit en dat zal ook nog wel even duren. 

 5. Taalgebruik
  Nu we een kleine man in huis hebben, valt het me bijzonder tegen hoe vaak ik eigenlijk vloek! Dit is natuurlijk niet iets dat ik mee wil geven aan Mees. Goed op letten dus!

 6. Naampjes voor de kleine man
  Nooit gedacht dat ik zoveel 'koosnaampjes' voor Mees zou bedenken. Een greep uit het repertoire: boefie, scheetje, kindje, draakje, bikkel, stoere vent, kleine man, baas, popje, etc…

 7. Opvoedstijl
  Nu Mees ouder begint te worden (inmiddels 7 maanden) word ik me meer en meer bewust van het feit dat het opvoeden een grotere rol gaat spelen. Nu pas begin ik écht na te denken over wat ik belangrijk vind in de opvoeding. Wat vind ik van straffen en belonen? Welke normen en waarden wil ik mijn kind meegeven? Welke regels zullen we al dan niet gaan hanteren?

 8. Samen slapen
  Ik had van tevoren nooit verwacht dat ik zou gaan co-sleepen en al helemaal niet langer dan een half jaar (inmiddels dus al 7 maanden). Zeker nu mijn vrouw nog 's nachts voedt, moet ik er niet aan denken dat hij verhuist naar zijn eigen kamer.

 9. Kinderliedjes
  Als musicus vind ik het beschamend hoe weinig baby/kinderliedjes ik eigenlijk kende. Femke en ik proberen zo veel mogelijk nieuwe leuke liedjes te leren en voor Mees te zingen. Zo zijn we laatst een kleine week bezig geweest met het leren van Dikkertje Dap. 

 

Waar had jij nooit bij stil gestaan tot je een kind kreeg?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355