9 Verschillende soorten papa's

29 Jun 2018

Er zijn heel veel verschillende soorten papa's: papa's die altijd maar grapjes maken, papa's die het liefst zo vaak mogelijk voetbal kijken op de bank en papa's die hun kind altijd wat proberen te leren. Ik zette 9 verschillende soorten papa's op een rijtje en ik ben natuurlijk heel benieuwd wat voor papa jouw kinderen hebben.

 

1. De papa die zijn liefde voor mama laat zien

Deze papa's dansen, lachen, knuffelen en kussen met de mama's. Deze papa's zorgen af en toe voor een ontbijtje op bed, helpen altijd een handje mee en vergeten nooit een jubileum. 

Dit is een fantastisch voorbeeld voor kinderen. Kinderen zien dat je elkaar respecteert, hoe je goed samenwerkt en hoeveel je van iemand kan houden in een relatie. 

 

2. De coachende papa

Deze papa's zien alles als een gelegenheid om hun kind iets te leren. De kinderen mogen helpen bij het klussen en papa mist natuurlijk geen enkele sportwedstrijd van zijn kinderen. Ze leren hun kinderen hoe ze kunnen leren van hun fouten en doen er alles aan, zodat hun kind de beste versie van zichzelf wordt. 

 

3. De grappenmaker

Deze papa's maken overal een grap over! En geen flauwe grappen, maar echte goede. Ook zijn ze super goed in het nadoen van stemmetjes en geluiden, kunnen ze heel goed kietelen en kennen ze tientallen moppen. In gezinnen met zo'n grappige papa is het bijna altijd gezellig. Andere kinderen komen dan ook graag over de vloer. 

 

4. De studio sport papa

Deze papa's missen geen enkele aflevering van studio sport. En eigenlijk willen ze geen enkele sportwedstrijd missen. Ze kijken deze afleveringen het liefst met een aantal vrienden, een krat bier en een grote zak chips. Of met pizza natuurlijk. Voor de kinderen en moeder niet altijd even gezellig, maar door papa deze momentjes te gunnen, is hij op andere momenten een stuk ontspannender en gezelliger.

 

5. De papa-tijd papa

Deze papa's zorgen voor heel veel 1-op-1 momentjes met hun kinderen. Ze leggen hun telefoon weg, doen de televisie uit en hebben de volle aandacht voor hun kind. Ze spelen een potje voetbal met hun kind, lezen samen de leukste boekjes of houden een gezellige filmavond. Kinderen vergeten deze speciale papa momentjes nooit meer. 

 

6. De workaholic

Deze papa's werken veel. Heel veel! Ze vertrekken rond 7:00 met de auto naar kantoor en komen rond of na het avondeten pas weer thuis. En dat zeker 5 dagen per week. Misschien wel 6. Niet altijd leuk voor het gezin, maar ze brengen wel veel geld in het laatje. Bedenk je goed dat de papa's dit ook niet altijd ideaal vinden. Die zouden het ook leuk vinden om hun kinderen een keer uit school te kunnen halen.

 

7. De vraag het maar aan je moeder papa

Je hebt geen idee hoe hij het voor elkaar krijgt, maar hij komt overal onderuit met de zin: "Vraag het maar aan je moeder". Of het nou gaat om de vraag waar de gymkleren liggen of om de vraag of iemand kan helpen met het strikken van de schoonveters... Lekker makkelijk voor papa natuurlijk, maar niet helemaal eerlijk.

8. De beschermende papa

Deze papa's beschermen hun kinderen continue. Ze proberen hun kind op te vangen als ze dreigen te vallen, ze kunnen het niet hebben als andere volwassenen commentaar hebben op hun kind en brengen en halen hun kind altijd. Lekker veilig! Oh wee als er iemand aan zijn kinderen zit!

 

9. De relaxte, toekijkende papa

Deze papa's zijn niet de moeilijkste. De kinderen mogen alles zelf doen en uitproberen. Wil zijn kind in die hoge boom klimmen? Prima! Wil zijn kind slootje springen? Prima! Wil zijn kind fietsen zonder zijwieltjes zonder hulp? Prima! Deze papa's laten hun kind hun eigen avonturen beleven en hun motto is: "Met vallen en opstaan".

Welk type papa heeft jouw kind of hebben jouw kinderen? Meerdere types zijn natuurlijk ook mogelijk!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355