9x Je weet dat je in het derde trimester zit als...

18 Sep 2018

Ik zit alweer een tijdje in het derde trimester en dat vind ik een heel verschil met het tweede trimester. In het tweede trimester voelde ik me super energiek, maar in het derde trimester toch een stuk minder. Benieuwd waaraan ik nog meer merk dat de laatste weken nu écht zijn ingegaan? Ik zette 9 punten op een rijtje. 

 

Lees ook: Hoe verliep mijn tweede trimester?

 

1. Bukken

"Things that fall on the floor, stay on the floor." Die buik zit nu gewoon in de weg wat bukken alles behalve prettig maakt. Als iets niet perse opgeraapt hoeft te worden of als Ger vlakbij is...

 

2. Teennagels knippen

Voor je teennagels geldt natuurlijk hetzelfde: daar kom je nauwelijks nog bij. Dus je loopt veelte lang met lange teennagels rond waarna je toch maar je man maar lief aankijkt...

 

3. Asymmetrische buik

Mijn buik is bijna nooit meer symmetrisch. Er steekt altijd wel een stukje baby uit. De baby duwt regelmatig zijn billen omhoog waardoor ik er een flinke bobbel op mijn buik verschijnt en ook de voetjes trappen regelmatig in mijn zij.

 

4. Pinguïn loopje

Tja dat waggelen... Als ik heel goed oplet, kan ik best nog wel normaal lopen hoor, maar als ik even niet oplet, loop ik flink waggelend door de straten. Lekker lomp, maar who cares?

 

5. Vragen

Ik krijg zoveel vragen van iedereen! Vooral deze 2: "Weet je zeker dat het er maar 1 is?" en "Dat duurt vast niet lang meer. Hoe lang moet je nog?"

 

6. De nachten

Oké, waarschijnlijk worden de nachten nog veel erger als de baby er is, maar fijn zijn ze echt niet meer. Ik word 3 keer wakker om te plassen, word soms wakker van kramp in mijn kuiten en als dat niet gebeurt, word ik wel wakker van pijnlijke heupen/bekken. En o ja, ook omdraaien lukt niet meer slapend. Mevrouw nijlpaard moet echt werken om weer op haar andere zij terecht te komen.

 

7. Schoenen

Zal ik die leuke, comfortabele gympen aantrekken? Nee laat maar, slippers zijn ook prima. Die gympen doe ik alleen nog maar aan als het regent. Lekker tokkie!

 

8. Alles is work-out

Ik ben echt heel veel sneller buiten adem. Ik sta te hijgen als ik eindelijk bovenaan de trap sta en na het boodschappen doen, ga ik toch echt even zitten. Best een beetje beschamend.

 

9. Strepen

Mijn buik wordt er helaas niet mooier op. Iedere week zie ik wel weer een nieuwe zwangerschapsstreep (striae) verschijnen (ondanks dat ik mijn buik regelmatig insmeer). Helaas pindakaas... Heel cliché, maar je krijgt er iets heel moois voor terug!

 

Wat is/was voor jou kenmerkend voor het derde trimester? Waaraan merk(te) jij dat de laatste weken zijn/waren aangebroken.

 

*Foto is gemaakt door Roosmarijn de Groot

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355