9x Zo voorkom je muggenbulten

30 Jul 2018

Word jij ook zo gek van die zoemende mug boven je hoofd als je bijna slaapt? Kan je het niet aanzien dat je kind 's ochtends onder de rode bultjes wakker wordt? En krabben jullie jezelf een ongeluk? Lees dan deze 9 tips snel door. Allemaal tips om de muggen op een natuurlijke manier op afstand te houden. Ik zou mijn kind zelf namelijk niet zo graag insmeren met DEET. 

 

1. Squitos
Squitos zijn mugwerende stickers voor kinderen (en volwassenen). De stickers bevatten etherische olie van citronella en eucalyptus. Door de geur van deze stofjes blijven de muggen op afstand. Maak je geen zorgen, voor mensen stinken ze niet! De stickers bevatten geen DEET, zijn niet giftig en zijn 100% natuurlijk. Daarom zijn ze al vanaf de geboorte te gebruiken in tegenstelling tot de meeste anti-muggen producten. In een blikje zitten 24 stickers met elk een leuk dierenplaatje. Je plakt de sticker waar je maar wil, als het maar in de buurt van je kindje is. Denk bijvoorbeeld aan de kleding, het bedje, de buggy of de tafel. Eén sticker beschermt je kindje tot wel 72 uur tegen muggen. Ideaal!

 

2. Ventilator

Muggen zijn niet sterk genoeg voor een sterke luchtstroming. Zet een ventilator in de slaapkamer van jou of je kind en zet hem in de zwenkstand. Als je de lucht voelt blazen, zit het goed. 

 

3. Lavendel

Muggen houden niet van de geur van lavendel terwijl de meeste mensen de geur heerlijk vinden! Smeer jezelf en je kind in met een goede etherische lavendelolie, leg een zakje gedroogde lavendel naast jullie bed of plaats wat lavendelstruiken rondom je huis.

 

4. Basilicumplanten

Muggen houden ook absoluut niet van de sterke geur van basilicum. Verplaats dat plantje dus even van de keuken naar jullie slaapkamers. 

 

5. Azijn

Zet een glaasje azijn in je raamkozijn als je slaapkamerraam open is of leg een doekje met azijn in de buurt van jullie bedden. 

 

6. Tea tree olie

Tea tree olie heeft een sterke geur waar je van moet houden. Muggen houden er in ieder geval niet van! Smeer jezelf in met wat druppels tea tree olie voordat je 's avonds in de tuin gaat zitten of voordat je gaat slapen. 

 

7. Citronella

Er zijn heel veel producten met citronella op de markt. Er zijn citronella kaarsen, lotions en sprays. Je kunt ook wat olie op je huid smeren of wat olie met water branden in een geurbrander. Genoeg mogelijkheden!

 

8. Natuurlijke kant en klare muggenspray

Heb je geen zin om aan de slag te gaan met het uitproberen van verschillende plantjes en oliën? En zijn ook kant-en-klare muggensprays te koop zonder gif. Deze muggenspray van Bio Aroma bijvoorbeeld

 

9. Knoflook

Mijn laatste tip is: heeeeel veel knoflook eten! Dit gaat in je poriën en in je adem zitten. Misschien niet zo leuk voor je bedpartner, maar als het die muggen op afstand houdt...

 

Worden jullie vaak door de muggen te grazen genomen? Wat is jouw gouden tip?

 

*Als je een product koopt via de link uit dit artikel ontvang ik hier een klein percentage over.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355