Alles wat jij moet weten over het uitzoeken en versturen van de geboortekaartjes

Hoera! Je bent zwanger! De eerste babykleertjes worden al ingeslagen en leuke items voor de babykamer worden online al in de winkelmandjes geplaatst. Maar wanneer begin je met de zoektocht naar het perfecte geboortekaartje? En hoe gaat het hele proces van zoeken tot bestellen? Wij (van Hippe geboortekaartjes) geven je handige tips! 

 

Doe genoeg (en op tijd) inspiratie op 

Begin op tijd met oriënteren naar een geboortekaartje. Kijk online welke stijl jij het leukste vindt, bijvoorbeeld vintage, klassiek of juist modern. Wanneer jij jouw stijl hebt gevonden, maakt dat de keuze een stuk makkelijker. Ook is het handig om al te kijken welk formaat je wilt versturen. Wil je een dubbele, vierkante kaart of ga je voor een hip, langwerpig kaartje? 

 

Doe het zelf of doe het samen 

Hoe leuk is het om tegen familie en vrienden te zeggen dat je het geboortekaartje van je kleintje zelf hebt ontworpen! Op hierbenik.nl kun je in een handige editor aan de slag. Kies een formaat en speel met verschillende achtergronden, clipart en lettertypen. Wil je een uniek geboortekaartje, maar wil je dit samen met een designer ontwerpen? Neem dan een kijkje op hipdesign.nl/geboortekaartjes. Samen met een creatieve ontwerper creëer jij een superleuk persoonlijk geboortekaartje, geheel in jouw stijl. 

 

Bestel een proefdruk 

Wanneer je een selectie geboortekaartjes hebt gemaakt, is het verstandig om proefdrukken te bestellen van deze kaartjes. Op hippe-geboortekaartjes.nl bestel je voor €1,- de eerste proefdruk. Zo zie je hoe de kaartjes er écht uitzien en of je nog aanpassingen wilt maken. 

 

Enveloppen vooraf verzendklaar maken 

Handige tip: bestel vooraf de enveloppen. Ideaal, want zo kun je in je verlof alle enveloppen al verzendklaar maken. Misschien wil je de enveloppen nog customizen met lintjes, stempels of tapejes, daar heb je dan alle tijd voor. Wanneer je kleintje geboren is, hoef je alleen nog maar de kaarten te bestellen, in de enveloppen te doen en te versturen. 

 

Alle adressen verzamelen 

Dit brengt ons ook direct bij de laatste tip, namelijk de adressen. Bedenk op tijd naar wie jij alle kaartjes wilt sturen: familie, vrienden en misschien je buren en verloskundige? Verzamel op tijd alle adressen, zodat je dit niet nog last minute hoeft te doen. Op WhatsApp kun je met ‘Verzendlijsten’ een bericht sturen naar een grote groep mensen. Handig om snel achter alle adressen te komen! O ja, bestel 10% meer kaartjes dan je nodig denkt te hebben, want er zijn altijd mensen die je vergeet en zo heb je wat kaartjes achter de hand. 

 

Laat de postbode maar even wachten 

Verstuur de geboortekaartjes op je eigen tijd. Volgens de etiquette verstuur je de kaartjes op de tweede dag na de bevalling, maar ga hierin je eigen weg. Zo voorkom je dat er direct kraamvisite voor de deur staat en je kunt de geboortekaartjes nog helemaal maken zoals jij wilt.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Nieuwste blogs
Please reload

Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwsbrief
Uitgelichte berichten

De bevaltrends in 2020

17 Jan 2020

1/8
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18), zwanger van een tweede kindje, pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355