Alles voor 't jong

7 Jun 2018

Ik weet nog dat mijn ouders vroeger altijd zeiden: "Alles voor 't jong." Sinds ons zoontje ruim 1 jaar geleden geboren werd, weet ik wat mijn ouders bedoelde. Ik doe alles voor dit jong. Alles voor mijn zoontje! Ik doe alles, zodat hij maar kan genieten en het naar zijn zin heeft. Want: als hij geniet, geniet ik ook! Nog zo eentje van mijn ouders...

 

Op naar Renesse

 

Vandaag gingen we met de auto naar Renesse. Fietsen mee... Alles ingepakt! Het was een hele volksverhuizing. Koekjes, fruit, genoeg drinken, luiers voor een weeshuis, schone kleren, spullen voor als we eventueel nog op het strand belanden... Maar hé, alles voor 't jong! 

 

Zonnebrand

 

We gingen heerlijk fietsen dus smeerden ons eerst in. Van top tot teen lekker onder die vieze, gele, plakkerige, vlekkerige zonnebrand en dat dan keer 3. Maar hé, alles voor 't jong! Hij weer dat er in het bakje met de roze deksel rozijnen zitten. Maar fietsend dat bakje vasthouden, is geen succes, dus houd ik er een paar in mijn hand. Eigenlijk ook geen succes met 25 graden. Maar hé, alles voor 't jong!

 

Fietsend de duinen op

 

Terwijl we de duinen op gaan, fiets ik me de blubber. Al die spullen hangen aan mijn fiets en dan ook nog dat heerlijke jong voorop. Overdreven gehijg en gepuf van mij laten hem schaterlachen. Maar hé, alles voor 't jong!

 

Samen stappen

 

O ja, schat? Wil je nog een rozijntje? Enthousiast plukt hij er eentje uit m'n hand. Nog even stappen aan de hand, want los lopen is nog wel héél eng. 500 Meter gebukt lopen met een gebogen rug moet je eens proberen! Maar hé, alles voor 't jong!

 

Strandtent

 

Aangekomen bij de strandtent moest alles van de fiets. Toen bleek dat er geen plek meer voor ons was, dus alles weer op de fiets! En ons zoontje natuurlijk ook. Maar met wat rozijntjes, stemt hij toe. Nog een stukje fietsen en dan stranden we eindelijk bij een strandtent waar er wel een tafeltje voor ons vrij is. Heerlijk een appelsapje, lekker kliederen... Alles plakt daarna, maar hé, alles voor 't jong!

 

Hij steelt de show

 

Dan nog even met papa aan de hand een stukje lopen. Met je pet achterstevoren en je zonnebril op je neus steel je de show. Op de terrassen kijkt iedereen je lachend na. Trots denk ik: alles voor mijn mannen! Terug bij de auto denk ik dat hij wel even zal slapen als we rijden. Mis! Geen rust mama. Kletsen en gillen, dat is leuk! Maar hé, alles voor 't jong!
 

Lekker naar bed


Eenmaal thuis zit hij nog steeds vol energie. Nog even lekker in bad en daarna toch echt naar bed. Lekker flesje, nog even een boekje lezen en dan valt hij heel snel heerlijk in slaap. Daarna gaat mama ook. O nee! Eerst alles nog even opruimen. Maar wat was het een heerlijke dag. Want hé, alles voor 't jong!

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355