Als een baby zich verslikt

18 Oct 2017

Verslikken bij een baby is meteen ernstig. Het brengt namelijk een groot risico op verstikken met zich mee. Ik schrok enorm toen ik las dat 75% van de ouders geen idee heeft hoe ze hun baby kunnen helpen als hij of zij zich verslikt! Daar moet verandering in komen!

 

Het zou natuurlijk goed zijn als iedere ouder een EHBO cursus (voor kinderen) zou volgen. Maar goed, niet iedere ouder wil/kan dat dus ik denk dat het goed is om deze informatie ook op het internet te verspreiden.

 

Meestal verslikken baby's zich door het inslikken van kleine voorwerpen zoals muntjes of speelgoed, maar het kan ook gebeuren met een stukje brood of ander voedsel. Omdat baby's een andere lichaamsbouw hebben, is de eerstehulpverlening anders dan bij een kind of volwassene.

 

Bij een ernstige verstikking (je baby kan het niet zelf oplossen door bijvoorbeeld te hoesten) wissel je 5 rugslagen af met 5 borststoten. In het onderstaande filmpje wordt precies uitgelegd hoe je dit uitvoert. Vooral even kijken dus!
 

 

Wist jij wat je zou moeten doen als je baby zich verslikt?

 

Deel dit bericht met al je vrienden en familie, zodat die 75% een stuk kleiner wordt!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355