BAM: bewust alleenstaande moeder deel 2

30 Apr 2018

Een tijdje geleden heb ik eerder een blog geschreven over mijn traject naar het moederschap. Hierin vertelde ik wat het inhoudt om bewust voor het alleenstaande moederschap te kiezen en hoe het traject er voor mij uit zou gaan zien. Tijdens het schrijven van mijn vorige blog stond ik op het punt van het uitzoeken van mijn donor.

 

Lees ook deel 1: Bam: bewust alleenstaande moeder.

 

Wat had ik zin in dit moment! Dit voelde voor mij alsof ik mijn kindje een beetje zou gaan uitkiezen. Van te voren stuur je een foto van jezelf en een overzichtje van je karaktereigenschappen op, zodat ze bij de donorbank een voorselectie kunnen maken. Tijdens het uitkiezen had ik nog keuze uit 2 donoren. Deze werden gepresenteerd op een A4'tje. Het is niet zoals in films, dat je mag bladeren in een boek met foto’s. Je krijgt wat uiterlijke kenmerken en karaktereigenschappen te lezen van de donoren die zijn voorgeselecteerd. Met het lezen van 1 van de 2 omschrijvingen voelde ik meteen: "Dit wordt hem!" Deze donor heb ik dan ook gekozen, het voelde zó goed.

 

"Ik mocht meteen die ronde meedoen met de inseminaties." 

 

Nadat de donor was uitgekozen ging alles erg snel. Een kort gesprekje met de verpleegkundige en ik mocht meteen die ronde meedoen met de inseminaties. Wat was het spannend! In een cyclus, die begint op de eerste dag van je menstruatie, krijg je op cyclusdag 10 een inwendige echo. Hierbij kijken ze of er eitjes groeien en deze worden meteen gemeten. Ook kijken ze of je baarmoederslijmvlies dik genoeg is. Dit is nodig voor een innesteling. Als alles er goed uitziet, begin je met ovulatietesten. Deze laten zien doormiddel van streepjes of je ovulatie eraan komt. Als je ovulatietest positief is, mag je de volgende dag langskomen voor de inseminatie.

 

"Inmiddels heb ik 6 pogingen achter de rug."

 

Inmiddels heb ik 6 pogingen achter de rug, helaas zonder positief resultaat. Het afgelopen half jaar was pittig, dat zal ik zeker niet ontkennen. De ovulatietesten zijn verschrikkelijk. Doordat je met 2 streepjes werkt, die allebei even donker moeten worden, ga je ontzettend twijfelen. Je weet nooit zeker of hij op zijn donkerst is en je dus positief test. Vaak heb ik contact gehad met het ziekenhuis om ze mee te laten kijken met deze testen.

 

"De eendenbek en ik zijn niet de beste vrienden."

 

De inseminaties vond ik altijd best pittig. Laat ik het zo zeggen, de eendenbek en ik zijn niet de beste vrienden. Na een inseminatie heb je 2 ‘wachtweken’. Deze worden per poging steeds makkelijker. Na de eerste poging voel je van alles. Je denkt bij ieder steekje of plopje dat het wat is en je begint al snel met zwangerschapstesten. Hoe meer pogingen ik deed, hoe minder ik ging voelen. Wel heb ik altijd in mijn hoofd gehad dat als het raak is, ik dit zal voelen en zeker zal weten. Tijdens deze wachtweken probeer je zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen, want bij al het slechte wat je eet, denk je aan het eventueel schaden van de innesteling.

 

"Elke keer een witte test als resultaat gaat je zeker niet in de koud kleren zitten."

 

Inmiddels heb ik er al veel zwangerschapstesten doorheen gejast. Elke keer een witte test als resultaat gaat je zeker niet in de koude kleren zitten. Je wilt het zo graag! Elke maand twee keer op en neer naar Voorburg, echo’s, testen, gesprekken en de inseminaties. Het is pittig, maar ik weet zeker waar ik het voor doe! 

 

"Vanaf de eerstvolgende ronde mag ik met hormonen starten."

 

Vanaf de eerstvolgende ronde mag ik met hormonen starten. Hierdoor is nauwkeuriger te bepalen wanneer mijn eisprong plaatsvindt en hoop ik snel mijn kleine wonder te mogen ontmoeten!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355