BAM: van wens naar baby

4 May 2020

En toen zat hij daar. In mijn buik en recht in mijn hart..

 

Hoi ik ben Angela, inmiddels 30 jaar en eerder schreef ik al een blogpost over het voortraject om BAM (bewust alleenstaande moeder) te worden en een blogpost over de eerste 6 inseminaties. Uiteindelijk is het gelukt om door middel van een donor zwanger te worden en ben ik de trotse mama van Senne. 

 

ICSI

Na ontelbare IUI’s, ben ik overgestapt op ICSI. Ik heb het moment aangepakt om even terug te gaan. Met m’n benen nog in de beugels flitste ik even 2 jaar terug. Al die keren dat ik op en neer reed naar het ziekenhuis. Echo hier, bloedprikken daar, hormonen ophalen, puncties en ga zo maar door. 

 

Deze terugplaatsing voelde goed. Ik had er zin in en wist dat ik, mocht deze niet blijven plakken, nog wat kansen overhad, want er waren een aantal mooie embryo’s ontstaan. Dit embryootje zoog zich letterlijk vast, zo was te zien op het beeld. 

 

Zwangerschapstest

Zoals alle voorgaande keren teste ik veel te vroeg. Wachten duurt veel te lang. 

Nou is het geval dat bij mij de hormonen altijd heel lang een positief testresultaat gaven, al werd de vorige keer het streepje steeds lichter naarmate ik bleef testen. 

Nu werd hij donkerder. Ik kon het niet geloven. Dat frummeltje in mijn buik liet niet meer los. 

 

Ik vond de eerste weken van de zwangerschap zenuwslopend. Ik dacht vaak 'wat als...', maar ik had ook vertrouwen. Dit was mijn wens en ooit zou hij uitkomen. 

De zwangerschap verliep prima. Ik genoot van mijn buik en de kleine was een hyper ding die mij tot de laatste dag gelukkig wel liet slapen. 

 

Een jongetje!

Met 17 weken kreeg ik de geslachtsbepalingsecho. Waar ik weken daarvoor riep dat het een meisje zou zijn, switchte ik het weekend voor de echo naar een jongen. En ja hoor, vol een beeld was duidelijk zichtbaar dat ik een zoon zou krijgen. 

 

De geboorte van Senne

En wat voor 1! Op 1 oktober 2019 ben ik de trotste mama van Senne geworden. Met een snelle soepele bevalling maakte hij mij mama. En vanaf dat moment ben ik keihard aan het genieten. 

 

Senne is een fantastisch kind. Wij samen kunnen alles aan! Het is een blij jongetje die alles wel prima vindt. Hij houdt van knuffelen en ontwikkelt zich erg goed. Trotser kan ik niet zijn. 

 

Is het niet zwaar?

Ik krijg vaak de vraag of ik het niet zwaar vind alleen. Mijn antwoord luidt nee. Het is eerder soms onhandig. Even snel iets halen in de winkel omdat je wat vergeten bent, gaat niet. 's Avonds bedenken ergens wat te gaan drinken is niet super handig en als je net wilt gaan eten en de kleine huilt, kan je niet zeggen 'schat, ga jij even?'. 

 

Maar ik heb hem wel helemaal voor mijzelf. Zijn knuffels zijn allemaal voor mij. Met niemand te hoeven overleggen over de opvoeding en zelf beslissen of je wel of niet iets doet... Ik vind het heerlijk! 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355