Bambino Mio miosolo: net zo simpel als wegwerpluiers

22 Mar 2019

Jullie weten vast dat ik fan ben van wasbare luiers! Na een weekje wegwerpluiers op vakantie kon ik niet wachten om Mees weer een fijne wasbare luier aan te trekken. Vooral vanwege de geur van wegwerpluiers (bah!) en de vele chemicaliën die hierin zitten.

Tijdens mijn zwangerschap hadden we bedacht dat we vouwluiers (strikluiers) zouden gebruiken, maar nu ik verschillende luiers in de kast heb liggen, pak ik die eigenlijk nooit meer. Ik grijp toch een stuk sneller naar eenvoudigere luiers zoals de miosolo van Bambino Mio. Deze luiers zijn net zo simpel als wegwerpluiers. Dat wasbare luiers 'gedoe' zouden zijn, is nu geen excuus meer!

 

Bambino Mio miosolo

De miosolo is zoals we dat noemen een 'all-in-one' (AIO) luier. Een alles-in-één luier dus. Dat betekent dat de luier net zo eenvoudig is als een wegwerpluier. Je hebt geen losse onderdelen, maar gewoon 1 luier, die in dit geval zelfs van geboorte tot zindelijkheid meegaat.

 

  • Je kunt de maat van de luier aanpassen door middel van drukknoopjes en verstelbaar klittenband. Zo kun je de luier (bijna) altijd passend maken.

  • De verborgen super absorberende laag neemt heel veel op! De meeste AIO luiers zorgen bij ons voor lekkage (omdat ze vaak niet zoveel opnemen), maar daar hebben we met deze luiers nog geen last van gehad.

  • Door het unieke treksysteem (een soort lus) haal je de verborgen absorberende laag heel eenvoudig 'uit' de luier zonder vieze handen te krijgen. Door deze laag 'eruit' te halen gaan het wassen en drogen beter en sneller.

  • De luier blijft, ook na veelvuldig wassen, heerlijk zacht. Dit is fijn voor de babybillen.

  • Fantastische printjes! Hier hoef ik denk ik weinig over te vertellen. Die zijn gewoon geweldig. Bij iedere luierwissel word ik daar weer vrolijk van.

 

 

Onze ervaring

Ik ben echt super blij met deze luiers. Deze luiers pak ik nu als eerste uit de kast. Ze zijn echt mega simpel, zien er fantastisch uit, sluiten mooi aan en nemen veel op.

 

Van tevoren hadden wij dus bedacht om te gaan luieren met strikluiers, maar die luiers vergen toch wel wat inspanning. Zowel het vouwen als het omdoen van de luiers duurt een stuk langer. De miosolo luiers kosten je écht niet meer moeite dan wegwerpluiers. Ja je moet ze wassen, maar dat doe je door het hele wasnet in de wasmachine te gooien dus daar ben je nauwelijks tijd aan kwijt. Echt niet meer dan aan het in de gaten houden van aanbiedingen en het kopen van wegwerpluiers.

 

Daarnaast ben ik echt positief verrast door het absorptievermogen. All-in-one luiers staan bekend om snel lekken. Ik gebruik deze luiers nu 3 weken en ik heb nog geen enkele keer lekkage gehad. De luiers houden het zeker 4 uur vol. In de nacht heb ik de luiers niet getest, omdat wij hier speciale nachtluiers voor hebben, maar het zou me niets verbazen als de luiers het (eventueel met een mioboost) ook een hele nacht volhouden.

 

Ik kan eigenlijk geen enkel nadeel bedenken van deze luiers. Oké, misschien dat de luiers gemaakt zijn van polyester (en niet van natuurlijke materialen zoals katoen of bamboe). Dit heeft echter wel weer als voordeel dat ze veel en snel opnemen, zorgen voor een droog gevoel voor je baby en dat ze snel drogen na een wasbeurt.

 

 

Accessoires

Als je wasbare luiers gebruikt, kun je eigenlijk niet zonder wetbag. Dit is een soort waterdichte tas. Hier doe je de vieze luiers in als je onderweg bent. De wetbags van Bambino Mio sluiten met een eenvoudige vouw en rol sluiting én zijn verkrijgbaar in dezelfde fantastische printjes als de luiers.

Andere accessoires die handig zijn als je wasbare luiers gebruikt, zijn een verschoonmatje (om je kind onderweg op te verschonen), fijn wasmiddel en inlegvellen zoals de Mioliners. Deze inlegvellen ga je gebruiken zodra je kind vaste voeding gaat eten en de ontlasting vaster wordt. Deze inlegvellen, gemaakt van 100% natuurlijk maïszetmeel, vangen de ontlasting op. Als je kind gepoept heeft, kun je het inlegvel weggooien en daardoor komt er geen poep in je wasmachine. 

 

 

Kosten

Een Bambino Mio miosolo luier kost €25,49. Als je fulltime wasbare luiers gebruikt, heb je er zo'n 24 nodig. Dan kom je uit op een dikke €600,-. Daarnaast zou ik een wetbag aanraden (€15,49), 2 wasnetten (samen €10,49), een luieremmer (€20,99), een verschoonmatje (€17,99) en inlegvellen (160 voor €7,99). 

Dit lijkt misschien veel, maar als je een jaar lang Pampers gebruikt, ben je zo'n €700,- kwijt. Als je Kruidvat luiers gebruikt, zo'n €400,- per jaar. Kinderen dragen gemiddeld 3,5 jaar luiers. Uiteindelijk ben je dus veel goedkoper uit als je voor wasbare luiers kiest. Ja, ook als je het wasmiddel en alle wasbeurten meerekent. Als je meerdere kinderen krijgt, wordt het natuurlijk nóg voordeliger. De luiers gaan namelijk zeker meerdere kinderen mee.

Daarnaast zijn wasbare luiers natuurlijk veel beter voor het milieu en voor de huid van je kindje. (En stiekem zijn wasbare luiers gewoon veel leuker! haha)

 

Zouden deze luiers wat voor jou zijn? Waarom wel of waarom niet?

 

*Ik heb deze luiers gekregen van Bambino Mio, maar ik ben daadwerkelijk enthousiast. Ik heb er zelfs 2 bijgekocht.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355