Villa Bimbi Oppascentrale+ lanceert haar nieuwste Online Cursus ‘Basis Baby Brein’!

Villa Bimbi heeft onlangs haar nieuwste online cursus 'Basis Baby Brein' gelanceerd. Een cursus waarin je van alles leert over het brein, het gedrag en de behoeften van je baby. Meer informatie over deze online cursus lees je in deze blogpost.

Wie is Villa Bimbi? 

Villa Bimbi is een oppascentrale, waarbij professionele oppassen werkzaam zijn binnen velen gezinnen in de omgeving van ’s-Hertogenbosch. Het is belangrijk dat ouders met een gerust hart de deur uit kunnen stappen en dat de kinderen ons bezoek ervaren als een feestje. Hoe we dit doen?  

Wij hebben persoonlijke gesprekken met elk gezin, waarbij er wordt gekeken naar de wensen en behoeften van ouders / opvoeders, maar ook naar de wensen en mogelijkheden van de kinderen. Al onze werknemers hebben een kind gerelateerde achtergrond, waarbij zij nog een cursus kinder-EHBO van ons ontvangen en een training Pedagogiek (opvoedkunde). De kwaliteiten en mogelijkheden van onze professionele oppassen worden vergeleken met de wensen en behoeften van de gezinnen, zodat wij een zo’n goed mogelijke match kunnen maken. Daarbij zullen er twee vaste oppassen binnen het gezin betrokken zijn, om het gevoel van veiligheid en geborgenheid bij het kind te waarborgen. 

 

“Wij willen onze kennis over kinderen graag delen”

Alle kennis die wij overdragen aan onze werknemers, willen wij ook graag delen met jullie als ouders / verzorgers. We maken het opvoeden niet alleen leuker, maar ook een stukje makkelijker. De kennis die Villa Bimbi de afgelopen jaren heeft vergaard, staat weergegeven in haar blog posts op haar website www.villabimbi.nl. Hier is informatie te vinden over allerlei vraagstukken die gaan over opvoeding en de ontwikkeling van een kind. Het gaat van borstvoeding tot de peuterpuberteit en van allergieën tot de eerste schooldag. Kortom, veel informatie die voor jou als ouder / opvoeder nuttig kan zijn bij de opvoeding van jouw kind. 

 

 

Online Cursus Basis Baby Brein 

Naast alle informatie die te vinden is op de blog posts van Villa Bimbi, hebben wij nu ook iets nieuws! Villa Bimbi is gestart met het maken van Online Cursussen. Door middel van deze cursussen word jij als ouder / opvoeder begeleid door het ontwikkelingsproces van een kind per leeftijdsfase. Je vergaart kennis over de ontwikkeling van het brein, veranderingen in het gedrag en de behoeften die een kind daarbij ontwikkelt. 

Onze cursus ‘Basis Baby Brein’ staat nu online! We haken in op onderwerpen zoals: voeding, slapen, hechting, reflexen en zintuigen. Je ontvangt naast kennis ook handvatten, filmpjes, tips & tricks die jij gelijk kunt toepassen, binnen jouw dagelijks leven om meer te genieten van jouw kleintje en zijn brein beter te begrijpen. 

 

Voorproefje 

Om jullie alvast een idee te geven wat de online cursus ‘Basis Baby Brein’ jou te bieden heeft, hebben wij enkele voorbeelden voor jullie opgeschreven. 

Waarom lusten de meeste jonge kinderen geen bittere groenten? Doen wij als opvoeders iets verkeerd? Is mijn kind als zoetekauw geboren?

Kinderen zijn inderdaad geboren zoetekauwen. Maar dit is ook logisch! De moedermelk is ook zoet van smaak, waardoor een baby zich ook gelukkiger voelt bij zoetere geuren en smaken. Zoals bijvoorbeeld de geur van bananen en vanille, die zorgen vaak voor een ontspannen en blije baby. Daarnaast is er van oorsprong in ons brein geprogrammeerd dat bittere voeding vaak giftig is. Een baby heeft dus van nature een afkeur voor bitter voedsel. Het is niet dat hij het niet ‘wil’ eten, maar hij ‘kan’ het nog niet eten. Hoe je jouw kind kunt leren om bitter voedsel te leren eten, wordt uitgelegd in de online cursus ‘basis baby brein’.

Wat ook leuk is om te weten, is de reden waarom wij van nature een baby heen- en weer wiegen en waarom dit ook goed is voor zijn ontwikkeling. Als een baby verdrietig is, zijn wij automatisch geneigd om hem heen en weer te gaan wiegen. Zoals je waarschijnlijk wel weet, kalmeert een baby hierdoor dan ook snel en zal zich sneller content voelen. Waarom? Nou.. eigenlijk is ook dit heel logisch! Een baby is negen maanden lang in jouw buik op en neer gewiegd. Hij heeft geleerd dat dit gevoel hem veiligheid en geborgenheid biedt. Door dit schommelende gevoel na te bootsen wanneer jouw kindje is geboren, zal hij zich sneller tevreden en geborgen voelen. Meer tips en tricks over de ontwikkeling van een baby en zijn behoeften? Bekijk dan snel onze online cursus ‘basis baby brein’. 

 

Hoe ontvang ik de online cursus?

 

  • Klik op deze link

  • Stuur uw mailadres naar: info@villabimbi.nl

  • U ontvangt een uitnodiging voor de cursus in uw mailbox.

  • Maak een account aan, zodat u de cursus op elk gewenst moment kunt volgen

  • Veel plezier met de cursus!

 

Iets voor jou? Dan willen wij graag alle kennis en ervaringen vanuit wetenschappelijke onderzoeken, maar ook vanuit jarenlange ervaringen vanuit ouders met jullie delen! 

 

*Dit artikel is gesponsord.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355