Ben ik echt zwanger?!

29 Mar 2018

Op 8 februari 2018 deed ik een zwangerschapstest. Ben echt ik zwanger?!

Hoe het allemaal begon

Al vanaf dat mijn vriend en ik elkaar leerden kennen, wisten wij dat wij graag kinderen zouden willen en dat we ook jonge ouders zouden willen worden. Natuurlijk wilden wij wel wachten op het 'juiste moment'. Ik wilde mijn studie af hebben gemaakt, we wilden gewoon een stabiele situatie hebben en we wilden nog graag samen op reis.

 

In juli 2017 vertrokken wij, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, voor een jaar naar Canada. Nou ja... Het verliep een beetje anders dan we hadden verwacht. We hebben daar 3 fantastische maanden gehad, maar daarna besloten we de rest van het jaar door Azië te gaan reizen. We begonnen met een maand op Bali, gingen daarna voor 2 maanden naar Thailand en daarna voor 2 maanden naar Vietnam. Tijdens de tweede maand in Thailand besloten we dat we niet meer zo lang door Azië rond wilden reizen. Het was fantastisch hoor, maar reizen door Azië is ook wel een beetje kamperen en op een gegeven moment waren we 'verzadigd' van alle indrukken, geuren en kleuren.

Na 8 maanden lang reizen, wilden wij weer terug naar ons fijne, koude kikkerlandje.

 

Tijdens deze periode in Thailand hadden wij het ook regelmatig over onze kinderwens. Het leek ons zo ontzettend leuk! Maar waren we er wel klaar voor? Zo zouden we moeten verhuizen en zijn we nog redelijk jong. Tóch besloten we er uiteindelijk gewoon voor te gaan!

 

Dit alles speelde zich af in december 2017. Ik paste dus nog snel mijn zorgverzekering aan van het basis pakket naar een goed aanvullend pakket en we gingen op zoek naar foliumzuur. Dat is echt nog een heeeele uitdaging in Thailand.

 

Ronde 1

Op mijn NOD van ronde 1 deed ik een zwangerschapstest. Ik achtte de kans erg groot dat ik zwanger was. Ik was moe, was misselijk geweest en zo had ik nog een aantal kwaaltjes. Maar ik was helaas niet zwanger. Wat kan je geest je lichaam voor de gek houden zeg!

 

Ronde 2

Nu deed ik een zwangerschapstest op 8 februari, de dag na mijn NOD. En ik bleek zwanger! Woeehooeeeee! O wat waren we blij. En wat hadden wij een geluk. Het was gewoon de tweede ronde al raak! 

 

Vandaag ben ik 11 weken zwanger. Ondanks dat ik de afgelopen weken enorm moe en misselijk ben geweest, ben ik zo gelukkig! 
Wij hebben inmiddels 2 echo's gehad en hebben een mooi, kloppend hartje en spartelende armpjes en beetjes kunnen zien. De uitgerekende datum is 18-10-2018. Tot die tijd houd ik jullie natuurlijk goed op de hoogte!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355