Birdnesting: een huis delen met je ex

22 Oct 2017

Een huis delen met je ex?! Ja er zijn echt mensen die dat kunnen! En dat doen ze voor hun kinderen. Birdnesting is een vorm van co-ouderschap waarbij de kinderen in het ouderlijk huis blijven wonen en de vader en moeder hier om de beurt verblijven. Zo is er geen heen en weer gesleep met de kinderen en hebben de kinderen een vaste basis.

 

Wat is birdnesting?

Het idee van birdnesting is dat ouders kiezen voor een scheiding en dat de kinderen hier niet de dupe van mogen worden. Niet de kinderen moeten telkens van huis wisselen, maar de ouders! Er is dus een huis waar de kinderen wonen en de ouders om de beurt verblijven en daarnaast zijn er nóg 1 of 2 huizen. Óf je deelt 2 huizen met je ex-partner, óf je hebt naast het huis waar de kinderen wonen allebei nog een eigen huis.

 

Voordelen

  • Het zorgt voor rust en stabiliteit voor de kinderen

  • Kinderen blijven op dezelfde school, spelen met dezelfde vriendjes etc.

 

Nadelen

  • Als je allebei nog een eigen huis hebt, zorgt dit voor extra lasten

  • Je blijft als ex-partners erg nauw met elkaar verbonden. Je moet namelijk veel afspraken maken: Wie doet de boodschappen? Wie maakt er schoon? etc.

  • Vaak erg vervelend voor een nieuwe partner. Die moet elke week mee verhuizen. 

 

Birdnesting wordt ook steeds vaker als tijdelijke oplossing gebruikt. Een tussenfase, voordat één van de ouders definitief gaat verhuizen en de kinderen alsnog heen en weer zullen gaan. 

 

Birdnesting een succes?

Of bird nesting een succes kan zijn, hangt af van de ouders. Kunnen zij open met elkaar communiceren en zijn ze bereid om steeds heen en weer te verhuizen? Of willen ze het liefst zo weinig mogelijk met hun ex te maken hebben?

 

Wat vind jij van birdnesting? Zou jij het overwegen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355