Boodschappen doen met een baby

1,5 Jaar geleden kon ik heel snel boodschappen doen. Ik liep de winkel in, pakte wat ik nodig had en rekende dit af bij de kassa. Ik had weinig oogcontact met mensen en was zo de winkel weer uit. Tijdens mijn zwangerschap veranderde dit al een beetje. Ik kreeg regelmatig een glimlach van mensen, soms stelden ze een vraag en in de rij van de kassa lieten ze me wel eens voor gaan als ik maar een paar spulletjes had. Tegenwoordig gaat dat boodschappen doen er heel anders aantoe!

 

De deur uit

Allereerst moeten we ons natuurlijk klaarmaken om de deur uit te gaan. Dat is al een hele activiteit op zich. Mutsje op, wantjes aan, slofjes aan, in de draagzak, draagjas aan... En dan moeten we ook niet de spuugdoek vergeten voor als Mees mijn decolleté vol spuugt en de speen voor als Mees het niet meer naar zijn zin heeft. En het liefst ook allemaal een half uur na de voeding, zodat de kans niet zo groot is dat Mees er weer een lading melk uit gooit en zodat de kans heel klein is dat ik met een hongerige (en dus huilende) baby in de winkel sta.

 

Glimlachen

Als ik dan met Mees de deur uitloop, maakt ie-de-reen oogcontact. Van iedereen krijg je een lieve glimlach. Ook word ik ineens door iedereen nagekeken. Mensen zeggen heel zachtjes tegen elkaar dat ze een baby zien en vertellen daarbij dat ze kleine baby's zo schattig vinden. 

 

De gesprekjes

Eenmaal in de supermarkt word ik door heel veel mensen aangesproken. Mensen vragen hoe oud Mees is, of het een jongetje of een meisje is, ze zeggen dat hij er zo lief/mooi/schattig uitziet en ik krijg heel vaak opmerkingen over mijn draagjas en draagzak. Mensen zeggen dat het ze erg handig lijkt, dat het ze fijn lijkt voor een baby om gedragen te worden, ze vragen hoe zo'n jas heet of waar je zo'n ding kunt kopen. Na een paar vragen wimpel ik ze af en een paar stappen later word ik door de volgende (meestal een wat oudere vrouw) aangesproken.

 

De rij

Eenmaal in de rij word ik heel vaak voor gelaten. Vooral als Mees een beetje piept, staan we helemaal niet lang in de rij. I-de-aal! Dat compenseert trouwens nog niet voor alle gesprekjes. Uiteindelijk ben ik tegenwoordig toch echt een stuk langer onderweg dan in het pre-Mees-tijdperk. Dat is trouwens helemaal niet zo erg hoor. Stiekem voel ik mij apetrots als ik een boodschapje doe met Mees op mijn buik en ik door iedereen word aangekeken en nagekeken. En alle vragen en opmerkingen zijn gelukkig alleen maar positief!

Ervaar(de) jij dit ook zo? 

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355