Boze borstvoedende moeder spoot andere moeder nat

17 Feb 2019

Een boze moeder spoot een andere moeder nat met haar borstvoeding. De reden: Ze was haar kind aan het voeden in het park. Een andere moeder vroeg haar weg te gaan, omdat de borst haar kind en man afleidde. De borstvoedende moeder was niet van dit commentaar gediend.

 

Het incident vond plaats in een park in Dartford, Kent (UK) en kwam aan het licht doordat de moeder met commentaar een post plaatste op Facebook:

 

 

Er kwamen veel reacties op deze post zoals: 

 

 

Als ik heel eerlijk ben, moest ik behoorlijk hard lachen toen ik dit 'nieuwsbericht' tegenkwam. Ik ben nogal een beelddenker... haha.

Natuurlijk is het alles behalve netjes om iemand onder te spuiten met moedermelk (ook al zal hoogstens om een paar mililiter zijn gegaan) en om iemand uit te schelden. Tegelijkertijd vind ik dat moeders hun baby overal zouden moeten kunnen voeden. Misschien had de moeder met het commentaar beter een gesprek met haar man kunnen voeren over dat ze het niet fijn vindt als hij naar de borsten van andere vrouwen kijkt. En had ze haar kind kunnen vertellen dat het geven dat de baby gevoed werd en dat borsten voor dat doeleinde bedoeld zijn.

 

Eigenlijk was de moeder met commentaar zelfs illegaal bezig. In Engeland is er een nieuwe wet die borstvoedende moeders beschermt. De wet verbiedt mensen om borstvoedende vrouwen te vragen om een openbare plaats zoals een winkel, café, bankje in het park of trein te verlaten. 

 

Wat vind jij van dit voorval?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355