DIY: busy board voor je dreumes, peuter of kleuter

Ger en ik hebben een busy board (of activity board) voor Mees gemaakt en dat kan ik iedereen aanraden. Mees vindt het fantastisch en het was ook erg leuk om te maken. Een busy board is eigenlijk niets meer dan een plank met heel veel random dingen erop geschroefd of geplakt waar je kind mee kan spelen. Denk aan knoppen, sloten, spiegels, magneten, ritsen, luikjes, schakelaars, rekenmachines, buizen, veters, bellen, toeters etc. In deze blogpost zie je hoe wij ons busy board hebben ingericht.

 

Ons busy board

1. Fietsbel

2. PVC buizen met deuvels (Mees z'n favoriet!)

3. Deurketting

4. Afvoerstop

5. Rekenmachine

6. Lichtschakelaar

7. Stormhaakjes

8. Wieltje

9. Plaatgrendel

10. Luikje met hangslot

11. Metalen onderzetters met magneten

 

 

Tips

Wil je ook een busy board maken? Loop dan eerst eens naar je schuur of zolder en kijk wat je daar allemaal al hebt liggen. Vast genoeg leuke dingen! Als je dan nog niet genoeg spulletjes hebt verzameld, kun je naar de bouwmarkt, de Action, de Hema of een soortgelijke winkel om nog wat extra's te kopen. 

 

Lees ook: Onze voortuin met blotevoetenpad en autobaan.

 

Je kunt het busy board uitstekend aanpassen op de leeftijd van je kind. Rond de eerste verjaardag is een lichtschakelaar bijvoorbeeld erg leuk, maar rond de derde verjaardag kun je kiezen voor voorwerpen die meer vragen van de fijne motoriek. Zo kan een peuter prima een veter door kleine ringetjes rijgen of een ketting maken van karabijnhaken met schroefsluiting. 

Wees creatief, denk niet te moeilijk en ga gewoon aan de slag! 

 

Veel plezier!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355