DIY: learning tower

22 May 2020

We hebben ontzettend veel spullen voor Mees, maar er zijn er maar een paar die dagelijks intensief worden gebruikt en die we écht niet zouden willen missen. 1 Daarvan is de learning tower. Die hebben we nu 3 maanden in huis en daar ben ik iedere dag weer ontzettend blij mee. In deze blogpost lees je waarvoor de learning tower wordt gebruikt en hoe wij deze hebben gemaakt.

 

Gebruik

De learning tower wordt vanaf de dag dat we deze in huis hebben staan, dagelijks meerdere keren gebruikt. Mees gebruikt de learning tower om bij het aanrecht en ons 'barretje' te kunnen. Zo kan hij zien wat we aan het maken zijn in de keuken, af en toe een beetje helpen en 'koffie' met ons drinken aan de bar. De learning tower zou ook uitstekend gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld handen te wassen onder de kraan. 

Mees schuift de learning tower gewoon naar de plek waar hij wil kijken en dan klimt hij erop. Hij kan op deze manier (helaas) ook bij hoge kastjes, maar wij hebben als 'regel' dat de learning tower in de keuken blijft en daar houdt hij zich gelukkig redelijk goed aan. 

 

 

Waarom een learning tower?

Je kunt natuurlijk ook gewoon een krukje neerzetten, maar een learning tower is een stukje veiliger. Ze vallen er minder snel vanaf door alle latjes die om het krukje heen zitten.

 

Lees ook: Weg met kinderservies en kinderbestek?

 

Vanaf welke leeftijd?

Mees was 15 maanden toen wij de learning tower maakten. Binnen een week kon hij hier veilig alleen op en af klimmen. Ik zou zeggen dat een learning tower ideaal is voor kinderen tussen de 1 en 3 jaar. 

 

Hoe maak je een learning tower?

Je kunt kant-en-klare learning towers kopen, maar zelf maken is echt een stuk goedkoper en helemaal niet moeilijk. 

Als basis is het Bekvam krukje van Ikea heel handig. Veel mensen maken een learning tower door het Bekvam krukje van Ikea met het Oddvar krukje van Ikea te combineren (die laatste moet je dan wel op een andere manier in elkaar zetten dan normaal). Wij kozen hier niet voor, omdat de twee krukjes niet goed op elkaar passen en ik dit niet mooi vind. En hoewel het Oddvar krukje maar €9,99 kost, kan het nóg goedkoper.

 

Wij kochten bij de Gamma 2 balken 22x50 ruw vuren hout van 2.40 meter. Deze kosten maar €1,83 per stuk. Vervolgens zaag je hier 14 latjes van. De lengte van de latjes is onder andere afhankelijk van hoe hoog je de learning tower wil hebben. Die van ons is 86 centimeter hoog, zodat hij precies onder het aanrechtblad past. Onze latjes hebben ongeveer de volgende afmetingen:

 

  • 6x24 centimeter

  • 4x40,5 centimeter

  • 4x 35,5 centimeter

 

Vervolgens schroef je alle latjes vast en ga je schuren, schuren, schuren en tenslotte eventueel verven.

 

 

Heb jij thuis een learning tower? Zo niet, zo je een learning tower willen voor je kind?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355