DIY: natuurlijke, kindvriendelijke verf maken

De meeste kinderen vinden verven fantastisch, maar helaas is de veel verf uit de winkel giftig. Toen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit 29 soorten vingerverf onderzocht, bleek de helft niet te voldoen aan de veiligheidseisen. Gelukkig kun je ook heel eenvoudig zelf natuurlijke verf maken voor je kind. Super makkelijk, kost geen drol en zorgt vast voor veel plezier! In deze blogpost vind je het recept.

 

Recept verf

  • 200 Gram bloem

  • 150 Milliliter koud water

  • 200 Milliliter warm water

  • 2 Eetlepels zout

  • Verschillende (natuurlijke) kleurstoffen

 

Zo maak je het

Gooi alles, behalve de kleurstof(fen) bij elkaar en roer goed totdat er geen klontjes meer in je mengsel zitten. Als het mengsel nog te waterig is, kun je extra bloem toevoegen. Als het te dik is, kun je extra water toevoegen. Verdeel het mengsel dan over verschillende bakjes en voeg aan ieder bakje een andere kleurstof toe.

Je kunt eetbare kleurstoffen kopen in de supermarkt (bij de bakspullen), maar je kunt ook denken aan natuurlijke kleurstoffen zoals paprikapoeder (rood), kerrie/kurkuma (geel), cacao/koffie (bruin), spirulinapoeder (groen) en bietensap (roze/rood).

 

Veel plezier!

En vervolgens kunnen jullie lekker gaan verven. Dat kan met kwasten, maar ook met je handen. En dat kan op papier, maar ook op de ruiten of op de afvalcontainers. Gebruik je creativiteit en fantasie!

 

Lees ook: Toffe activiteit: zelf klei maken (ideaal voor kleintjes)

 

Heb jij wel eens zelf verf gemaakt?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355