Daar is de nesteldrang!

14 Jul 2018

Voordat ik zwanger was, dacht ik dat nesteldrang een soort fabeltje was. Een excuus dat zwangere vrouwen gebruikten om een lekker schoon en opgeruimd huis te hebben en om ongegeneerd te winkelen. Nou, daar kom ik op terug! Ik word knettergek van mezelf. Pfoe!

 

Nesteldrang

Als je Googlet op 'nesteldrang' kom je de volgende definitie tegen: "Nesteldrang is een opruim-, schoonmaak- en koopwoede die veel vrouwen in de tweede helft van hun zwangerschap ervaren." Nou precies dat heb ik! Ik ben nu 26 weken zwanger en het kwam 1,5 week geleden spontaan op. Nou ja, spontaan... Op de dag dat wij weer verhuisden naar ons eigen, fijne appartement (wij zijn 8 maanden op reis geweest). Op de dag dat de babyspullen niet meer in dozen hoefden te zitten. En op de dag dat ik mij eindelijk écht kon gaan voorbereiden op de komst van de baby.

 

Prioriteiten

Ik merk aan mezelf dat mijn prioriteiten ontzettend zijn veranderd. Ik kan mij bijna nergens meer druk om maken. Te laat komen? Ach ja, dan wachten ze maar even. Kras op de auto? Oooo die is helemaal niet zo groot. Blijkt de zojuist gekochte avocado rot? Ach, er zijn ergere dingen. Maar als het om de baby gaat, kan ik me belachelijk druk maken. Zo was ik van de week toch echt 3 dagen compleet van slag, omdat ik niet kon kiezen tussen een tweedehands Bugaboo en een mooie nieuwe andere kinderwagen (Maxi-Cosi Nova). Tranen met tuiten heb ik gehuild. Lekker overdreven hè?

 

Babyuitzetlijst

Het zal je dan ook vast niet verbazen dat ik bijna de hele babyuitzetlijst al af kan strepen. We hebben nog een jasje nodig, een luiertas, een kinderwagen en een co-sleeper met al het beddengoed. Vooral dat laatste is natuurlijk behoorlijk essentieel, maar het model dat ik ga gebruiken, is nog niet in Nederland verkrijgbaar. Nog heel even wachten! En die kinderwagen, tja, daar had ik het net al over. Verder heb ik écht alles in huis: van een badthermometer tot billencrème tot een zachte, warme omslagdoek.

 

Kamertje

Als de baby een paar weken oud is, verhuizen we alweer van ons appartement naar een eengezinswoning. In dit appartement krijgt de baby dus geen eigen kamertje, want ik vind het belangrijk dat de baby de eerste tijd bij ons op de kamer slaapt. Maar goed, onze slaapkamer moest natuurlijk wel aangepast worden. We ruilden de werkkamer en de slaapkamer om, zodat we meer ruimte hadden. Daarnaast moesten er kastjes van de muur, moesten die gaatjes worden gevuld, wilde leuke vlaggetjes van Dille & Kamille aan de muur, moest er een commode komen en die commode wilde ik ook graag pimpen (het resultaat zie je hier). En dat moest natuurlijk allemaal in de eerste 3 dagen na de verhuizing gebeuren. Dat lukte helaas niet helemaal, maar na een dikke week waren we inderdaad klaar.

 

Poets, poets, poets

Ik houd echt helemaal niet van poetsen, maar ik kan het echt niet meer hebben om in een huis rond te lopen dat niet schoon en opgeruimd is. Als mijn vriend zijn sokken laat slingeren, gooi ik die meteen in de wasmand, als ik stof of kruimels zie, moet er meteen gezogen worden en natuurlijk ben ik ook al begonnen aan het wassen van de babykleertjes (met speciaal wasmiddel) en het strijken hiervan.

 

Is het wel zo slim?

Ik ben pas 26 weken zwanger en heb dus nog alle tijd van de wereld. Ik had alles beter kunnen spreiden over de komende weken. Want na zo'n dag klussen, poetsen, wassen en shoppen ben ik helemaal gebroken. Ik wist vorige week op een gegeven moment niet eens meer hoe ik mijn schoenen uit moest trekken van de pijn in mijn rug. Gelukkig staat mijn lieve partner dan altijd klaar om een handje te helpen. Die doet enorm zijn best om dingen uit handen te nemen en mij af en toe even te laten relaxen op bed, maar hij weet inmiddels ook wel dat als ik iets in mijn hoofd heb... haha.

 

Ik herken mezelf soms even niet meer terug en ik kan echt wel beredeneren dat het allemaal klinklare onzin is. Het komt ook helemaal goed met de baby als ik geen haarborsteltje of badthermometer in huis heb en die rondslingerende sokken maken ook niks uit, maar toch blijf ik onrustig als ik er niets aan doe. Stom hè, wat die hormonen met je doen?!

 

Heb/had jij hier ook veel last van? Hoe uit(te) dit zich bij jou?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355