De 10 meest gelezen artikelen van 2018

22 Dec 2018

In het afgelopen jaar ontving Online opvoeden bijna 400.000 pagina bezoekers. Bizar veel he?! Ik zocht uit welke artikelen het vaakst werden gelezen en deel graag de top 10 met jullie. Het populairste artikel werd ruim 15.000 keer bekeken. Bizar he?!

1. Moeder bevalt live zonder hulp in de tuin

Moeder Sarah Schmid bevalt in dit filmpje zonder (medische) hulp in haar eigen achtertuin. Bij haar eerste kind was er een verloskundige aanwezig, maar bij haar andere kinderen beviel ze ook zonder assistentie. Ze had voldoende vertrouwen in haar eigen lichaam. 
De andere kinderen liepen gewoon rond en 1.4 miljoen vreemden keken mee. "Het is het meest natuurlijke en normale ding in de wereld, ik vind het niet vreemd", zei Sarah. 

Kort samengevat vonden jullie deze bevalling 'zeer onverantwoord'.

 

2. Zo veilig/onveilig zijn babynestjes

Babynestjes zijn relatief nieuw en super populair. Helaas zijn ze niet zo veilig. In dit artikel lees je er alles over. 

 

3. Wat 'In de Maneschijn' écht betekent

'In de Maneschijn' lijkt zo'n onschuldig kinderliedje, maar er zit een behoorlijk serieuze en volwassen boodschap in verborgen. 

 

4. 10x Wat je beter niet tegen je kind kunt zeggen

Er zijn een aantal zinnetjes die heel veel ouders regelmatig gebruiken, maar die je toch echt beter niet tegen je kind kunt zeggen. Deze dingen kunnen nadelig zijn voor de relatie met je kind of voor zijn/haar vertrouwen. De kans is groot dat je deze dingen af en toe tegen je kind roept, maar misschien is het toch goed om eens na te denken over een andere formulering.

 

5. Ik heb een vlinderkind: ontzettend heftig

"Er is iets met het been van Yade", is de zin die in mijn hoofd gegrift staat. Hierna begon namelijk de rollercoaster waar niemand in wil zitten.

Op Yade's been zat geen opperhuid. Daarnaast had ze blaren op haar handjes en in haar mond. Binnen 24 uur arriveerden wij in het derde ziekenhuis: het UMC Groningen. Het vermoeden werd toen uitgesproken: "We denken dat Yade EB heeft".

 

6. Bellenblaas vlekken: zo los je ze op

Kinderen vinden het fantastisch: bellenblazen! Daarnaast is het ook nog eens goed voor de mondmotoriek en is het een lekker goedkope activiteit. Tenminste.... Niet als je al die verpeste kleding meetelt. Bellenblaas kan namelijk hele vervelende vlekken achterlaten die je gek genoeg pas ontdekt ná het wassen van de kleding. 

 

7. Toffe activiteit: fluffy slijm maken

Het is helemaal hot: zelf slijm maken. Ik kocht het vroeger in de winkel, maar dat schijnt ouderwets te zijn! Het is een super populaire activiteit, die zowel jongens als meisjes erg kunnen waarderen. Dus mocht je dit weekend niks te doen hebben, haal dan snel de juiste ingrediënten in huis en maak samen met je kinderen slijm. Succes gegarandeerd!

 

8. 8 Dingen die iedere meisjesmoeder herkent

Meisjes lekker makkelijk en rustig? Nou dat is zeker niet altijd zo. Ze kunnen ook echt wildebrassen, kletskousen en diva's zijn! Deze lijst is heel herkenbaar als je een meisjesmoeder bent. 

 

9. Mijn dochter werd geboren zonder anus

"De ene arts kwam na de andere, er werden telefoontjes gepleegd en ik hoorde: "Er moet een ambulance komen!". Niet lang daarna werd ons verteld dat je geen anus had. Het kon een vliesje zijn wat ervoor zat of toch net iets anders. Ik had geen idee wat 'iets anders' zou kunnen zijn."

 

10. Week van de teek: dit moet je weten
Ruim 1 miljoen mensen krijgen jaarlijks namelijk een tekenbeet en 1 op de 5 teken is besmet met de bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Het doel van de Week van de teek is dus mensen informeren om het aantal tekenbeten en natuurlijk vooral het aantal besmettingen met Lyme te verminderen. Daar werkte ik graag aan mee!

 

Had jij een favoriet artikel? En waar zou jij graag blogs over lezen in 2019?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355