De 10 meest gelezen blogposts van 2019

30 Dec 2019

Aan het eind van het jaar vind ik het altijd leuk om even terug te blikken. Natuurlijk naar wat ik allemaal heb meegemaakt, maar ook naar welke blogposts het meest zijn gelezen. Heb je zin om nog een paar interessante, grappige of handige artikelen te lezen? Lees dan snel verder!

 

1. Goed nieuws voor kleuters!

Vanaf 2021 veranderen er een aantal dingen aan het kleuteronderwijs. Een hele positieve ontwikkeling als je het mij vraagt! Je leest het artikel hier

 

2. 14x Wat je nooit moet zeggen tegen een pedagogisch medewerker.

Via Instagram vroeg ik aan een flinke groep pedagogisch medewerkers welke opmerkingen van ouders hen echt irriteren. Hier kwamen 14 opmerkingen uit. Je lees het artikel hier.

 

3. Rommelig huis? Dan ben je waarschijnlijk een slim en leuk mens. 

Is jouw huis (sinds je kinderen hebt) ook fulltime ontploft? Liggen er meerdere stapels was door huis? Staat je aanrecht vol met bordjes en bekertjes? Ligt er een enorme collectie speelgoed onder de banken en onder de kastjes? Lees dan snel even door.

 

4. Zwanger? Overweeg je perineum te masseren. 

Tijdens je bevalling komt er veel druk op je perineum te staan. Dit is het stukje tussen de vagina en de anus. Als je je perineum tijdens je zwangerschap regelmatig 'masseert', verklein je de kans op inscheuren en een 'knip' en kun je alvast oefenen met het ontspannen van dit deel van je lichaam terwijl er veel druk op staat. Dit laatste vermindert de pijn tijdens het persen. Benieuwd hoe dit werkt? Dat lees je in dit artikel.

 

5. Natuurlijke tip bij koorts: citroensokjes.

Als je kind koorts heeft, is de verleiding groot om deze te onderdrukken met bijvoorbeeld Paracetamol. Je wilt namelijk dat je kind er snel weer vanaf is. Toch is dit niet altijd heel verstandig. Je weerhoudt hierdoor het lichaam van jouw kind de mogelijkheid om de ziekteverwekker op te ruimen. Die hoge temperatuur is namelijk erg nuttig tijdens de bestrijding van infecties. 

Er is ook een natuurlijke manier om koorts te verlagen, zonder dat je het immuunsysteem op pauze zet: citroensokjes. In dit artikel lees je er alles over.

 

6. Ouders op hun telefoon: hoe schadelijk is dit voor kinderen?

Ouders zijn regelmatig druk met hun telefoon als de kids in de zandbak spelen, als ze achter de kinderwagen lopen, tijdens de voetbaltraining van hun kind of als ze als gezin in de auto zitten. Hoe schadelijk is deze 'afwezigheid' voor kinderen? Anna van den Breemer zocht dit namens de Volkskrant uit. Haar bevindingen lees je hier.

 

7. 8x De leukste waterspeeltuinen in Nederland.

Wat is er met mooi weer nou leuker voor kinderen dan spelen met water? Ik denk dat niets daar tegenop kan. Een super tof uitje is dan ook het bezoeken van een waterspeeltuin. Ik zette de leukste waterspeeltuinen in Nederland op een rijtje. Je vindt ze hier.

 

8. 10 Duurzame cadeaus voor de eerste verjaardag.

Ik vond het zelf best lastig om cadeaus te bedenken voor de eerste verjaardag van Mees. Wij houden van 'open ended play' en van duurzaam speelgoed. Dus niet van plastic speelgoed met veel geluiden en knopjes. Ik heb jullie hulp ingeschakeld via Instagram, ik heb fora en webwinkels afgestruind en ben uiteindelijk tot een top 10 gekomen met mooie duurzame cadeaus voor de eerste verjaardag. In deze blogpost deel ik die top 10 met jullie.

 

9. 15 Babynamen die in andere landen verboden zijn.

In Nederland hebben we de naamwet. Dat houdt in dat de ambtenaar van de burgerlijke stand een voornaam mag weigeren. Dit mag om 2 redenen gebeuren: als de naam ongepast is of als de voornaam een bestaande achternaam is die niet als voornaam gebruikelijk is. In andere landen hebben ze soortgelijke regels. De namen in deze blogpost zijn in andere landen verboden.

 

10. Jullie grootste mama-blunders op een rijtje.

Op Social Media vroeg ik naar jullie grootste blunders als moeder. Ik kreeg heel veel reacties en selecteerde de meest voorkomende en de meest unieke/grappige voor dit artikel. Je vindt het artikel hier.

 

Wat bracht 2019 jou?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355