De 10 ultieme bevallingstips

27 May 2018

De meeste zwangere vrouwen zien behoorlijk tegen hun bevalling op. Super logisch natuurlijk. Met deze 10 ultieme bevallingstips is je bevalling hopelijk nét ietsje comfortabeler.

 

1. Doe een vestje aan
Veel vrouwen trekken tijdens de bevalling een t-shirt of een nachthemd aan. Prima natuurlijk, maar als de baby geboren is, leggen ze de baby graag op je buik en zit dat t-shirt in je nek gefrommeld. Als een een dun vestje o.i.d. aantrekt, kun je deze gewoon open doen. 

 

2. Neem wat te eten en te drinken mee voor je partner

Beval je in het ziekenhuis? Zorg dan dat je in je vluchtkoffer ook iets te eten en te drinken voor je man stopt. Een flesje water en wat mueslirepen bijvoorbeeld. Erg vervelend als je man tijdens je bevalling van de honger onderuit gaat toch? 

 

3. Zorg voor 2 mutsjes

Het eerste mutsje dat je baby op krijgt wordt vaak nat en vies. Het is dan fijn als je nog een mutsje bij je hebt. Een fijn droog en schoon exemplaar. 

 

4. Plassen

Je hoofd staat er waarschijnlijk niet naar, maar ga regelmatig plassen tijdens je bevalling. Met een lege blaas gaat de ontsluiting namelijk sneller.

 

5. Is je huis vindbaar?

Beval je thuis? Zorg dan dat de verloskundige je huis kan vinden. Is je huisnummer goed zichtbaar? Kun je anders een briefje ophangen? Heb je een lichtje bij de deur? En zijn er werkzaamheden in de buurt waar je verloskundige vanaf moet weten?

 

6. Koop rietjes

Zowel tijdens je bevalling als in de kraamweek zul je veel liggen. Als je rietjes in huis hebt, kun je drinken zonder rechtop te hoeven komen. Handig hé?!

 

7. Bel niet meteen
Je wilt bij je eerste wee natuurlijk iedereen op de hoogte brengen. Op zich niks mis mee, maar bedenk je wel dat niemand meer een oog dicht doet, totdat je baby geboren is. En misschien duurt dat nog wel 24 of 36 uur...

 

8. Probeer verschillende houdingen

De meeste vrouwen bevallen liggend in bed. Deze houding is voor de verloskundige (of arts) het makkelijkste. Maar schroom niet om ook andere houdingen te proberen. Ga eens liggen op je zij, ga zitten op je handen en knieën of gebruik een baarkruk. Misschien is dit voor jou wel prettiger.

 

9. Druivensuiker

Een bevalling kost heel veel energie! Je kunt dan ook wel wat extra energie gebruiken. Neem daarom druivensuiker, wat koekjes of een banaan mee. Dit werkt lekker snel. 

 

10. Warmte

Een warm bad of een warme douche kunnen je helpen ontspannen en verlichten daarmee de pijn. Ook een warme kruik doet wonderen. Leg trouwens ook dikke sokken klaar, want veel vrouwen hebben last van koude voeten tijdens de bevalling. En je wilt natuurlijk geen ijskoude voeten tijdens de weeën.

 

Heb jij nog gouden bevallingstips?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355