De 5 leukste zwangerschapsapps

23 Apr 2018

Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, wilde ik er meteen alles over weten. Hoe ver ben ik precies? Hoe groot is de baby nu? Welke ontwikkelingen maakt de baby nu door? Ik vind het zelf heel prettig om dit allemaal bij te kunnen houden en terug te kunnen lezen in apps. Maar welke (gratis) apps zijn fijn en leuk? En welke apps geven nou écht goede informatie? Dit is mijn top 5:

1. Zwangerschap+

Deze app is in samenwerking met Philips Avent gemaakt. Als je de app opent, zie je precies hoe lang je zwanger bent en in welk trimester je zit. Ook zie je meteen hoe lang het nog duurt tot je uitgerekende datum en een kopje met dagelijkse info. De vraag die vandaag centraal staat in mijn app: 'Kan ik panty's blijven dragen?'
Daarnaast kun je per week zien hoe groot je baby is. Je baby wordt vergeleken met een stuk fruit (deze week een kiwi) en er staan een lengte en gewicht bij.

Maar dit is allemaal niet waarom ik deze app zo fantastisch vind. Dat zijn namelijk de afbeeldingen! Per week kun je op een hele mooie afbeelding zien hoe je baby eruit ziet. Waar je baby er in week 4 uitziet als een soort mini bloemkool, kan ik zien dat mijn er nu al heel compleet uitziet. Daarnaast laat de app je zien hoe je baby er nu op een 2D-echo en op een 3D-echo uit zou zien. Deze afbeeldingen zijn gratis tot en met week 14. Daarna moet je €4,49 betalen om de afbeeldingen te kunnen blijven zien.

 

 

2. The Bump

Als je The Bump opent die je meteen heel duidelijk hoe groot je baby is. Als ik nu mijn app open, zie ik meteen een citroen in beeld. Ook zie je hoe lang je precies zwanger bent, hoe lang je nog moet, zie je veelgestelde vragen met antwoorden en kun je meer informatie lezen over de week waarin je zit. Maar wat deze app onderscheidt van andere apps, is dat deze app dagelijks een vergelijking maakt tussen de grootte van je baby en voedsel of een voorwerp. Zo is mijn baby vandaag zo groot als een dumpling, was mijn baby gisteren zo groot als een lippenstift en was mijn baby een paar dagen geleden zo groot als een Kitkat. De tekst van deze app is wel in het Engels. 

 

 

3. Prénatal

De prenatal app staat eigenlijk vol met reclame. Als je de app opent zie je meteen een link om de nieuwste folder te openen, zie je de nieuwste kledingcollectie en zie je informatie over aanbiedingen. Toch vind ik ook deze app een echte aanrader. Als je de informatie over je baby opent, kom je namelijk op een prachtig vormgegeven pagina terecht. De afbeeldingen zijn zo schattig! Zo zie ik deze week een kiwi met een heel lief gezichtje. Daarnaast zijn de tekstjes heel positief en nuchter.

 

 

4. Zwitsal Babynamen app

Zwitsal heeft een hele leuke manier bedacht om de perfecte naam voor je baby te vinden. Eigenlijk is het een soort Tinder voor babynamen. Er komt een naam in beeld en vervolgens swipe je naar links of naar rechts. Na afloop kun je natuurlijk met je partner gaan kijken of jullie overeenkomstige favorieten hebben. 

 

 

5. Tuurlijk schatje

Dit is een app voor aanstaande vaders. Deze app is echt heel grappig. Iedere dag (behalve op zondag) staat er weer een leuk, nieuw verhaaltje klaar in de app. De app biedt een combinatie van informatie, support en humor. Vandaag verscheen er op de app van mijn vriend het volgende bericht:

 

8,5 CM - 60 GR

Vrouwen veranderen in hun zwangerschap in on-waar-schijn-lij-ke vreetmonsters. Zelfs de grootste healthfreaks kunnen ineens verslaafd raken aan de Mac, verruilen muntthee voor chocola en tarwegras voor cola. Een zwangere vrouw, zo lijkt het, heeft continue een vreetkick. The munchies, heet dat zo mooi in de VS. Kleine tip: vreet niet altijd met haar mee. Jij gaat niet bevallen van een kind van gemiddeld 3400 gram, met een nageboorte van nog eens een kilo. Bij jou blijft het er gewoon aanzitten. 

 

 

Welke apps heb/had jij? Welke app vind jij een echte aanrader?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355