De balans tussen mijn werk en mijn gezin

30 Dec 2018

Tijdens mijn zwangerschap dacht ik dat ik 4 weken na mijn bevalling wel weer aan het werk kon. Met zo'n kleine baby moet je toch makkelijk een paar uurtjes per dag kunnen mailen/bloggen etc.? Als snel kwam ik erachter dat dat echt niet haalbaar was. Ik stelde een nieuw doel voor mezelf: ik zou net als iedere andere moeder 10 weken verlof nemen en er dan weer vol tegenaan gaan. Inmiddels ben ik weer 3 weken bezig en ik moet zeggen dat ik het absoluut niet makkelijk vind. Ik vertel in deze blogpost hoe ik probeer om een balans te vinden en over de kleine stap terug die ik doe.

 

Mijn tijd is schaars

Ik heb geen baby die de hele dag in zijn bedje slaapt. Dat zou ik trouwens ook helemaal niet willen hoor, maar het zorgt er wel voor dat mijn tijd schaars is. Als ik 8 uur per nacht wil slapen (wat meestal niet lukt) dan heb ik zeker 12 uur de tijd nodig om dit voor elkaar te krijgen. 's Avonds duurt het erg lang om Mees in slaap te krijgen en hij vraagt 's nachts ook nog een paar keer om voeding. Overdag ben ik ook nog wel een paar keer aan het voeden en verschonen, wil ik ontbijten, lunchen en dineren, mezelf opfrissen en aankleden, het huis aan kant houden, knuffelen en 'spelen' met Mees, een frisse neus halen en bloggen. En ik moet mijn man en vrienden natuurlijk ook niet vergeten! Het klinkt vast belachelijk, maar ik vind het echt knap lastig om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Hoe doen jullie dat? Haha

 

Keuzes, keuzes, keuzes

Als Mees even slaapt, moet ik een keuze maken: Ruim ik even het huis op? Begin ik aan een blog? Ga ik net als Mees even slapen? Of kies ik ervoor om even rustig, uitgebreid te eten? Ook in de avonden zit ik altijd met een dilemma: Ga ik vroeg naar bed? Kijken we nog even een leuke film? Of draaien we toch nog even een wasje?

 

Nooit goed genoeg?

Voor mijn gevoel gaat niets helemáál zoals ik zou willen. De wasmand zit altijd vol, ik ben behoorlijk moe, ik steek weinig tijd in het laten groeien van Online opvoeden, de blog voorraad is veel kleiner dan voor mijn bevalling en er moeten ook nog heel wat klusjes in huis gebeuren. En tegelijkertijd wil ik niets van Mees missen en voel ik me al snel schuldig als hij op een dag veel in de box ligt te slapen. Eigenlijk zou ik de hele dag wel met Mees op de bank willen zitten en willen wandelen met Mees in de draagzak. Heel de dag lekker knuffelen! Klinkt fantastisch toch?

 

Hoe ik probeer een balans te vinden

Sinds ik 3 weken geleden weer begonnen ben met bloggen, heb ik met mezelf afgesproken dat ik niet meer werk in het weekend. Heerlijk! Anders heb je nooit écht rust.

Daarnaast moet ik er maar aan wennen dat het huis niet altijd schoon en opgeruimd kan zijn. Als ik over een paar jaar terugblik naar deze periode zal ik vast geen spijt hebben van een te volle wasmand. Van te weinig aandacht voor Mees natuurlijk wel. Ik zet Mees op nummer 1 en probeer daarnaast vooral genoeg tijd te besteden aan voldoende slaap en aan Ger. 

 

Klein stapje terug

Om mezelf nog wat meer rust te gunnen, zal er vanaf nu geen nieuwe blog meer online komen op maandag. Op dinsdag tot en met zondag natuurlijk wel gewoon! Dit zorgt voor nét iets meer tijd en ruimte.

 

Ik ben ook benieuwd hoe jullie de balans bewaren. Hoe deel jij je tijd in? Gaat alles zoals je zou willen? Welke keuzes vind jij lastig? Hoe zou jouw ideale dag of week eruit zien?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355