De bevaltrends in 2020

17 Jan 2020

Annelies Mulder schreef voor Ouders van Nu een blogpost over de bevallingstrends van 2020. En wat mij betreft zijn het hele mooie! Ben je zwanger? Lees dan zeker even door.

 

1. Doula

De doula is echt in opkomst en dat is natuurlijk niet voor niets. Een doula ondersteunt je tijdens je bevalling (en ook tijdens en na je zwangerschap), zowel emotioneel, fysiek als praktisch. Ze biedt continue, onvoorwaardelijke support, ongeacht wat je wensen zijn en hoe lang je bevalling duurt.

Ze is er voor je, luistert naar je, moedigt je aan, kan je masseren en nog veel meer.

Wil je meer lezen over wat een doula is of heb je misschien wel interesse in een doula? Neem dan een kijkje op www.femkemarijne.nl.

 

2. Geboorteplan maken

Steeds meer vrouwen nemen de regie. Je hoeft niet alles over je heen te laten komen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en daar heb jij wat over te zeggen. Natuurlijk is je geboorteplan geen eisenpakket en heb je geen idee hoe je bevalling precies gaat verlopen. Maar in iedere situatie heb je keuzes en het is fijn als je daar van tevoren over nagedacht hebt én als je zorgverlener weet wat jij belangrijk vindt.

 

3. Kraamplan maken

De kraamweek is behoorlijk hectisch. Hij zit bomvol met nieuwe ervaringen en emoties. Sommige vrouwen vinden het fijn om van tevoren alvast na te denken over wat er allemaal mogelijk is in de kraamweek. Wat je wel fijn lijkt en wat niet. Door een kraamplan te schrijven stel je je kraamverzorgster op de hoogte van deze wensen. Denk aan willen voeden op verzoek of juist op schema, hoe vaak je je baby in bad wil doen, of je je baby in wil bakeren of juist niet, of jullie allergieën hebben en hoe je kraamverzorgster om mag gaan met bezoek. Mag ze onaangekondigde gasten binnenlaten? En wil je een teken afspreken waardoor de kraamverzorgster weet dat ze je bezoek vriendelijk mag verzoeken om op te stappen? 

 

4. Maternal assisted c-section

Bij een maternal assisted c-section haal je als moeder zelf de baby uit je buik. In 2017 werd dit in Nederland voor het eerst gedaan in het Diakonessenhuis in Utrecht. Inmiddels is het in meer ziekenhuizen mogelijk, maar nog lang niet overal. Mocht je van tevoren weten dat je een geplande keizersnede krijgt en je wilt dit graag, kun je onderzoeken of dit in jouw geval mogelijk is bij een ziekenhuis in de omgeving. 

 

Bekijk ook: Video: moeder geassisteerde keizersnede.

 

5. Geboortefotograaf

Steeds meer ouders huren een geboortefotograaf in. Die legt het geboorteverhaal vast vanaf de eerste weeën tot aan het eten van beschuit met muisjes of het eerste bezoek. Een geboortefotograaf is op de achtergrond aanwezig en legt de geboorte op een intieme, integere manier vast. Een prachtige herinnering aan het meest intense en bijzonderste moment van je leven. 

 

Welke 'trends' uit dit rijtje spreken jou aan?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355