De eerste keer zwemmen met Mees

Twee weken geleden gingen wij voor het eerst zwemmen met Mees. Wij wilden hier minimaal 6 maanden mee wachten (onder andere vanwege het chloor), maar toen die 6 maanden eenmaal voorbij waren, wilde ik ook niet heel veel langer meer wachten. Mees geniet namelijk enorm van badderen en ik dacht dus dat hij het zwemmen fantastisch zou vinden. Onze eerste zwemervaring verliep alleen niet helemaal zoals ik had verwacht...

 

Een zwemluier

Ik had in de voorgaande weken al het internet afgespeurd naar een mooie zwemluier. Een wasbare variant, want naast dat deze beter zijn voor het milieu en uiteindelijk ook goedkoper zijn, zijn ze ook gewoon heel leuk! Voor de wasbare luier fans: ik koos uiteindelijk een zwemluier van Lighthouse Kids Company. 

 

Inpakken

Op de dag dat we dan eindelijk gingen zwemmen, begon ik met inpakken. Jeetje, wat moest er veel mee! Zwemkleding, handdoeken, een badcape, hydrofielen, kleren, een schone luier, wat toiletspullen, geld, de 'nek float' voor Mees, de Minimonkey Minisling (draagzak die ook in het water gebruikt kan worden) en ik nam ook maar mijn Sweakers mee. De tas was zo groot dat de buren vast hebben gedacht dat we op vakantie gingen.

 

Daar gaan we!

Nadat Mees wakker werd, voedde ik Mees en stapten we bijna meteen in de auto. We wilden natuurlijk niet dat Mees alweer moe zou zijn als we in het zwembad aan zouden komen. We vertrokken naar het zwembad hier in Culemborg, waar we nog nooit waren geweest.

Eenmaal in het zwembad was hier geen kleedhokje met plek om je baby te verschonen of om te kleden. Beetje gek toch? Uiteindelijk belandden we met z'n drieën in het invalidentoilet, waar zo'n uitklapbare verschoontafel stond. We kleedden ons om, propten onze hutkoffer (oké, weekendtas) in een kluisje en stapten onder de douche.

Vervolgens liepen wij het hoekje om naar het zwembad wat behoorlijk tegenviel. 

Meer dan 1 groot wedstrijdbad was er niet. "Dat maakt voor Mees gelukkig weinig uit", zeiden wij nog tegen elkaar.

Zwemmen

Er was een grote, brede trap om het water in te lopen. Ik had Mees op mijn arm en liep vol enthousiasme de trap af. "OE!", Riep ik al snel. Het water was heeeeeeeel koud. Ik liet mij niet meteen uit het veld slaan en liep verder het water in. Het was niet zo diep dus Mees raakte het water nog niet. Ger liep ondertussen ook de trap af het water in en kreeg spontaan kippenvel. Shit!

Dit was niet helemaal hoe we het zwemmen voor ons hadden gezien. Het water was veel te koud. We moesten echter wel iets met Mees, want die was onder de douche geweest en dus nat en die zou afkoelen als we nu niks met hem deden.

Na een kort overleg besloten we om het gewoon te proberen. Mees kreeg zijn zwemkraag om en we lieten hem langzaam in het water zakken. Ook Ger en ik gingen tot onze schouders onder water. 

Mees huilde niet, maar zag er ook absoluut niet comfortabel uit. Ik denk dat hij nogal onder de indruk was van alle mensen en geluiden en dat dat hem afleidde van het koude water.

Na zo'n 4 minuten keken Ger en ik elkaar aan en zei ik: "We lijken wel gek!". We deden dit voor Mees en als hij het niet leuk vond, wat deden we hier dan nog?

Na 5 minuten stonden we dus alweer onder de douche. Mees warmde weer op en kreeg weer 'praatjes'. We zijn gewoon lekker lang onder de douche blijven staan, hebben ons weer aangekleed en zijn daarna in de lekkere warme auto gestapt.

 

En nu?

We gaan vast en zeker nog een keer met Mees zwemmen, maar wel in een ander zwembad, óf tijdens het baby uurtje. Dan is het water net een paar graden warmer.

 

Hoe was jullie eerste zwemervaring?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355