De geboortekaartjes van NU

Tegenwoordig worden berichten voornamelijk verstuurd via de telefoon, computer of Ipad. Toch blijven we geboortekaartjes op de post doen, omdat het een bijzondere manier blijft om te laten weten dat je kindje is geboren. Een geboortekaartje verstuur je meestal zo'n 2 weken na de bevalling. De één doet dit wat eerder en de ander wat later. Het uitzoeken van een geboortekaartje is niet makkelijk! Zeker met het grote aanbod van nu. Om jou te helpen bij je keuze vind je in deze blog de laatste trends op het gebied van geboortekaartjes.

 

Botanisch en rustiek

De verfrissende botanische trend, zien we veel terug in huis en wordt nu ook toegepast op geboortekaartjes. Denk bij deze stijl aan mooie tropische bladeren en groentinten. De stijl kan je zowel toepassen op een geboortekaartje voor een meisje als voor een jongen. De vrolijke printjes zorgen voor een uniek en trendy kaartje. Vergeet niet aandacht te besteden aan de envelop, zodat het mooi op elkaar aansluit. Een rustiek geboortekaartje heeft iets van de botanische trend. De natuurlijke elementen komen overeen. De rustieke stijl kenmerkt zich door de waterverf achtige afbeeldingen. De meest voorkomende afbeeldingen zijn veertjes en bladerpatronen. De kleuren die passen bij deze stijl zijn licht en natuurlijk. De rustieke stijl van van het geboortekaartje wordt nog mooier door een handschriftelijk lettertype toe te passen.

 

 

Zwart-wit en pastelkleuren

We kunnen er niet omheen: blauw voor een jongen en roze voor een meisje. Deze kleuren kom je op dit moment voornamelijk tegen in pasteltinten. De kleuren worden subtieler en warmer. Pasteltinten zijn neutrale kleuren die hip en trendy zijn. De combinatie van goud en pasteltinten zijn razend populair omdat goud het kaartje nog net iets chiquer maakt zonder dat het goedkoop oogt. Meestal wordt goud gebruikt als kolomrand of kaartrand. Een andere detail die we voorbij zien komen is gouden confetti.

De volgende trend is het zwart-wit kaartje. Deze stijl is eenvoudig, maar juist dát maakt een geboortekaartje stoerder. Zwart-wit is een trend die je veel ziet op interieurgebied. Veelal worden deze eenvoudige kaartjes gecombineerd met een afbeelding of foto. Juist omdat deze kaartjes eenvoudig zijn, is het des te mooier om te kiezen voor een kaartje met structuurpapier.

 

 

Zelf een geboortekaartje ontwerpen

Een geboortekaartje moet voldoen aan jouw eigen wensen. Het kaartje moet bij het gezin passen en uiteraard bij je pasgeboren wondertje. Tegenwoordig kan je eenvoudig online je geboortekaartje ontwerpen. Dit geeft de mogelijkheid om je eigen achtergrond, teksten, lettertype en illustraties te kiezen. Op deze manier maak je een uniek geboortekaartje. Bij het ontwerpen van een kaartje moet je ook denken aan het juiste papier en formaat. Je kan kiezen voor extra stevig papier wat aanvoelt als karton of een zijdeglans voorkant. Het is gemakkelijk om te beginnen met een basiskaart. Die kan je vervolgens aanpassen aan jouw gewenste formaat: staand, vierkant of liggend. De laatste tip die we jou graag meegeven is het bestellen van een proefkaartje. Zo kan je thuis het kaartje vasthouden en bekijken. Het bestellen van een proefkaartje geeft jou de mogelijkheid om het kaartje nog aan te passen óf het geeft jou de doorslag om deze kaartjes te gaan bestellen.

 

 

Wat is jouw favoriete stijl voor een geboortekaartje?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355