De grote zomer plog

11 Sep 2019

De zomer is weer zo goed als voorbij. Hoewel ik momenteel uitkijk naar de herfst met zijn mooie kleuren, heb ik onwijs genoten van de zomer. Aangezien ik de afgelopen weken wat afwezig ben geweest op mijn blog en social media accounts, leek het mij leuk om jullie een beetje bij te praten door middel van een plog: een photo blog.

 

Deze zomer hebben we heeeeeeel veel buitengespeeld met Mees. Toen hij eenmaal begon te tijgeren, werd dit echt leuk.

 

Samen met 5 vriendinnen, kreeg ik, vlak voordat we op vakantie gingen, een workshop torsodragen: dragen op z'n Afrikaans. Echt een aanrader!

 

Het weekend voordat we op vakantie gingen, begon de bevalling van een doula cliënt. Dit was een lange, pittige, maar ook hele bijzondere en mooie bevalling. En hoe bijzonder is het dat de bevalling nèt voor mijn vakantie startte?

 

We gingen twee weken op vakantie naar Frankrijk. Naar de Champagnestreek om precies te zijn. We huurden een ingerichte tent. Zo konden we wél kamperen, maar hoefden we geen oneindige hoeveelheid aan spullen mee te nemen.

 

De eerste 2 dagen waren niet makkelijk. Vooral het slapen van Mees was een drama. We dachten er zelfs overna om maar weer naar huis te rijden. Maar vanaf dag 3 ging het stukken beter en kon het genieten beginnen. Mees sliep lekker tussen ons in, we accepteerden de enorme bende en we werden steeds handiger. Zo aten we 3x per dag van hetzelfde bord, zodat we 's avonds maar 1 teiltje vol afwas hadden... haha.

 

Er was genoeg te doen in de omgeving. Ons favoriete uitstapje was naar de stad Troyes. Daar zijn we zelfs 2 keer geweest.

 

Bij terugkomst bleek dat de Pikler driehoek al binnen was gekomen. Dit is eigenlijk het cadeau voor Mees zijn eerste verjaardag, maar we besloten om het toch alvast te geven, omdat hij precies in de 'optrek-fase' zat.

 

We gingen voor het eerst met Mees naar een indoorspeeltuin. Daar kun je gratis naartoe als je kind nog geen 1 is. Mees vond het fantastisch!

 

Op de laatste zomerse dag van de vakantie gingen we varen in Friesland.

 

Hoe was jouw zomer? Ben jij op vakantie geweest? Waar naartoe?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Het zomer/verlof rooster van Online opvoeden

29 Jun 2020

1/10
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355