De heftige bevalling van Patricia

3 Feb 2018

Op 22-6 was ik uitgerekend van mijn eerste kindje, een meisje. De laatste weken van mijn zwangerschap was ik echt aan het afzien. We hadden namelijk een hittegolf in Nederland. De zwangerschap mocht van mij wel voorbij zijn, want ik was door de hitte zo opgezwollen als een nijlpaard. Tegelijkertijd mocht het van mij nog wel een tijdje duren, want ik was bang voor het onbekende. Het zwanger zijn had ik ondertussen al onder de knie. 

 

'In het begin twijfelde ik: is het nu dan echt begonnen?'

 

Op 22-6, de uitgerende datum, was er nog niets aan de hand. Dat betekende naar de vroedvrouw en aan de monitor!

Na nog 4! dagen in spanning te hebben afgewacht, begon op 26-6 dan toch eindelijk de bevalling. In het begin twijfelde ik: is het nu dan echt begonnen? Maar tegen 17:00 had ik wel door dat ik echt weeën had! Toen begon het timen: hoeveel tijd zat er tussen de weeën? Helaas nog veel te veel om naar het ziekenhuis te gaan dus begon ik op mijn gemak alles klaar te zetten en te wachten...

 

'Bij elke wee zat ik weer als een bolletje in elkaar gedoken van de pijn.'

 

Tot 2 uur 's nachts heb ik zitten timen. Bij elke wee zat ik weer als een bolletje in elkaar gedoken van de pijn. Toen hield ik het echt niet meer, heb ik mijn man wakker gemaakt en vertrokken we naar het ziekenhuis. Daar werd ik aan de monitor gelegd en toen werd bevestigd dat ik vandaag zou bevallen! Helaas had ik nog maar 1,5cm ontsluiting.

Wat een emoties! Niet normaal. Nieuwsgierigheid... Angst... Alles door elkaar.

 

'Ik was volledig uitgeput.'

 

Rond 6:00 had ik 3cm ontsluiting en rond 10:00 5cm. Het ging dus vooruit, maar wel wat traag.

Om 11:00 besloot de gynaecoloog een epidurale (ruggenprik) te geven en een infuus om de weeën wat sneller te laten komen. Hierna viel ik in slaap, want ik was inmiddels al wakker van maandagochtend 6:00 en het was nu al dinsdagochtend 11:00. Ik was volledig uitgeput. 

 

'Als het na een uur nog steeds 5cm zou zijn, zou het een keizersnede worden.'

 

Ieder uur kwamen de vroedvrouwen voelen en telkens had ik nog maar 5cm ontsluiting. Het wilde niet vlotten...

Rond 15:00 kwam de gynaecoloog zelf en die besloot het infuus op het maximum te zetten. Als het na een uur nog steeds 5cm zou zijn, zou het een keizersnede worden.

 

'Paniek! Wat nu?!'

 

Paniek! Wat nu?! Wat kan ik doen om dit te vermijden? Maar uiteraard kon ik niks doen. Ik kon alleen maar hopen dat het infuus zijn werk zou doen en mijn lichaam mee wilde werken.

 

'Om 16:30 lag ik op de operatietafel waar ik instortte van alle emoties.'

 

Helaas pindakaas: om 16:00 was mijn ontsluiting nog steeds 5cm en besloten ze ons meisje ter wereld te laten komen via een keizersnede. Om 16:30 lag ik op de operatietafel waar ik instortte van alle emoties. Ik kon alleen nog maar huilen.

 

'Om 21:00 was ik pas terug op de kamer en kon ik voor de eerste keer mijn kleine meisje vasthouden.'

 

Om 17:06 werd eindelijk onze lieve dochten Joy geboren! Joy was perfect gezond, woog 3665 gram en was 51cm. Zij mocht samen met mijn man al naar de kamer, want ik moest zelf nog dicht genaaid worden en op de recovery wachten tot mijn benen wakker werden. Dit duurde echt kei lang! Om 21:00 was ik pas terug op de kamer en kon ik voor de eerste keer mijn kleine meisje vasthouden.

 

'Die overweldigende moedergevoelens waren er in het begin helaas niet.'

 

Die overweldigende moedergevoelens waren er in het begin helaas niet bij mij als ik heel eerlijk ben. Deze zijn pas gekomen na een maand of 2.

 

Hoe verliep jouw bevalling?

 

Groetjes,

 

Patricia

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355