De leukste activiteiten voor thuis

Ik ben de laatste tijd zoveel leuke ideeën voor activiteiten voor kinderen tegengekomen, dat ik ze nu toch echt met jullie wilde delen. Hieronder mijn top 5:

 

1. Laserstralen

Het enige wat je nodig hebt is een bolletje wol. Maak een web van lasers van een bol wol. Een handige plek is het trappengat. Nu proberen de boeven te ontsnappen. De boef die een laser raakt, is af!

 

2. Knikkerbaan
Wat je nodig hebt: wc-rolletjes, een muur, deur of ruit, plakband en knikkers. Knip van wc-rolletjes door midden, plak ze op een leuke manier vast met plakband en knikkeren maar!

 

3. Kasteel
Heb jij nog kartonnen dozen over? Bouw dan samen een gaaf kasteel of een groot huis. Je kunt het nog leuke maken door jullie kasteel ook te versieren of hier lekker samen in te spelen. 

 

4. Knikkerstation
Je hebt nodig: een doos, stiften en knikkers of kleine balletjes. Knip gaten in de onderkant van de doos, schrijf hier verschillende punten boven en kijk wie de hoogste score behaalt. 

 

5. Slijm
Dit had ik vroeger echt geweldig gevonden! Je hebt nodig: maizena, water, wasmiddel, lijm en kleurstof en/of glitters. Dan ga je aan de slag: doe 200 ml water in een pannetje en laat een heel klein beetje water in een kopje. Doe een flinke theelepel maizena in het kopje en breng ondertussen het water in het pannetje aan de kook. Dan voeg je de maizena oplossing toe aan het pannetje, laat je dit 2 minuten koken en laat je dit afkoelen.
Vervolgens doe je 200 ml Kinder knutsellijm in een maatbeker en voeg je dit toe aan de maizena oplossing. Dan voeg je nog 200 ml wasmiddel toe en de kleurstof en/of glitters toe. Niet alle wasmiddel werkt goed, maar die van Slimme reus in ieder geval wel.
Nu nog even roeren, kneden en je bent klaar! Spelen maar!

 

Wat is jullie favoriete activiteit voor thuis?

 

Bron: www.pinterest.nl 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355