De liefde voor mijn zorgintensieve kind met down

31 Mar 2018

'Wat een geluk dat hij deze winter niet opgenomen is in het ziekenhuis he?', zeg ik tegen mijn man terwijl de lentezonnestralen op ons gezicht schijnen. Hij knikt. Ondanks de oorontsteking, longontsteking en de waterpokken wist ons mannetje deze winter buiten de ziekenhuisdeuren te blijven. Nou ja, niet helemaal dan. Want we werden toch wel een paar keer vanuit de huisarts naar de kinderarts verwezen en hij moest wel naar de KNO-arts, naar de cardioloog en naar de oogarts, maar er overnachten, hoefden we niet!

 

'Maar ook daar hoefden we niet te slapen!'

 

Vanuit de oogarts werden we weliswaar verwezen naar visio en opticien, vanuit de KNO arts naar een audiologisch centrum, maar er overnachten, hoefden we niet! Ons kleine sterke mannetje mocht telkens weer met ons mee naar huis. Telkens weer naar zijn eigen vertrouwde bedje. En ja, de volgende dag zou dan de logopediste, fysiotherapeute, diëtiste of PGB'er langskomen of bezocht moeten worden, maar; ook daar hoefden we niet te slapen! Telkens mochten we weer lekker naar onze eigen bedjes. Naar ons eigen thuis.

 

'Hij is zo makkelijk om van te houden.'

 

Ik kijk naar mijn kleine ventje van net twee jaar oud. Hij zit op de grond en billenschuift naar een bal die hij hard weggooit om er vervolgens breed glimlachend weer achteraan te gaan. Hij is zo vrolijk, zo lief, zo vriendelijk, zo ontzettend aaibaar en makkelijk om van te houden.

 

'Ik zou hem nooit anders dan anders willen.'

 

Ja, hij heeft het syndroom van down maar ik zou hem eerlijk gezegd niet anders dan anders willen. Ondanks het feit dat mijn geduld op velerlei vlakken de proef wordt gesteld, hij op veel ontwikkelingsgebieden achterloopt en altijd gestimuleerd moet worden, ik naast mijn werk op mijn ouderschapsverlofdagen van afspraak naar afspraak hobbel en ik me regelmatig zorgen maak om zijn meer kwetsbare gezondheid, ben ik gelukkig wanneer hij gelukkig is en dankbaar voor het feit dat ik zo'n enorm brok aan liefde ervaar voor zo'n ontzettend puur mensje. Mijn zoon is gewoon anders mooi. En anders mooi is precies goed want ik zou hem nooit anders dan anders willen.

 

Eerder schreef Sarah: Ik zag het meteen: mijn kind heeft down.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355