De traumatische bevalling van Mirke

30 Apr 2019

22 September was de dag dat ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen had. Helaas was mijn zwangerschap niet hoe ik het mij voorstelde...

 

"Ik ontwikkelde HG"

 

Ik was zeer misselijk en kreeg geen enkel begrip van mijn werkgever. Ik ontwikkelde HG (hyperemesis gravidarum), extreme misselijkheid. Hierdoor ben ik twee keer opgenomen vanwege uitdrogingsverschijnselen. Ook ben ik 8,5 kilo afgevallen!

Met 36 weken kreeg ik last van heftige voorweeën waardoor ik niet kon slapen. Een slaapconsult bleek de oplossing. Helaas mocht dit bij mij niet baten. Uiteindelijk begon ik dus uitgeput aan de bevalling.

 

"Ik had pas 1 centimeter ontsluiting."

 

3 Juni 2017. Ik was 39+5 weken zwanger. De verloskundige kwam om half 2 kijken of ik gestript kon worden. Yes! Dat kon! Eindelijk ging het dan gebeuren. Om 21:15 die avond braken spontaan mijn vliezen. Ik had meteen persdrang dus belde mijn man de verloskundige. Ze had samen met een stagiaire alles klaargelegd en ging mij toucheren. Maar wat een teleurstelling... Ik had pas 1 centimeter ontsluiting. 

 

"Helaas bleek bij de ECG dat de kleine het niet fijn had."

 

Om de 3 minuten had ik heftige rugweeën. De verloskundige vroeg of ze even naar een andere cliënt mocht gaan. Ik riep echter "Neeee!". 

De uren verstreken en om 1:00 had ik nog steeds maar 2 centimeter ontsluiting. Ik smeekte om hulp. We stapten in de auto. 8 Rugweeën later kwamen we aan bij het ziekenhuis. Helaas bleek bij de ECG dat de kleine het niet fijn had. Er werd bloed van het hoofdje genomen. Ik dacht alleen maar: "Nee! Het zal toch geen keizersnede worden?!" Gelukkig was dat niet het geval en kreeg ik groen licht voor een ruggenprik.

 

"Bel de kinderarts. Er is geen spoed bij."

 

De verloskundige was er nog steeds en droeg mij over aan de gynaecoloog. Om 3:40 uur kreeg ik eindelijk de ruggenprik. Ik heb de anesthesist enorm bedankt!

Om 6 uur kreeg ik weeënopwerkkers en om 7 uur werd er weer bloed van het hoofdje genomen. Om 7:33 mocht ik dan eindelijk persen. Met volle kracht! Ik hoorde tijdens het persen allemaal dingen die je als moeder niet wilt horen: verdoving, knip en vacuümpomp. Ook hoorde ik de gynaecoloog zeggen: "Bel de kinderarts. Er is geen spoed bij." Ik kon alleen maar zo hard persen als ik kon, ook zonder perswee. 

 

"Ze werd op mijn buik gelegd. Levenloos."

 

Daar was ze! Om 8:14 uur is ze geboren. Ze werd op mijn buik gelegd. Levensloos. 

Opeens stond de kamer vol en werd ze op een tafel gelegd met allemaal toeters en bellen. Ik heb geschreeuwd en gegild: "Roza, Roza ga huilen! Roza, waarom huil je niet?" "IEMAND VERTEL MIJ IETS!"

 

"Eindelijk lukte er iets dat ik graag wilde."

 

Mijn dochtertje Roza werd inmiddels beademd en na 5 minuten kwam er langzaam wat geluid uit Roza. Ik heb vervolgens nog 2 uur moeten wachten voordat ik Roza weer vast mocht houden. Dat moment vergeet ik nooit meer. Nu ik dit schrijf springen de tranen weer in mijn ogen. En pas na een dag mocht ik Roza aanleggen. Gelukkig was de borstvoeding voor ons weggelegd. Eindelijk lukte er iets dat ik graag wilde. Roza heeft gelukkig niks aan de bevalling over gehouden.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355