Deze video over ons schoolsysteem zet je aan het denken

26 May 2019

Deze Ted Talk van de 13-jarige Logan La Plante zette me echt aan het denken. De dingen die hij zei, hebben nog dagen lang door mijn hoofd gespookt. De strekking van zijn verhaal is dat het vreemd is dat ons schoolsysteem zich niet focust op een gezond en gelukkig leven. "Much of education is oriented, for better or worse, towards making a living rather than making a life."

 

Het zal je niet verbazen dat de conclusie van deze Ted Talk is dat 'homeschooling', 'unschooling' en 'hackschooling', zoals hij zijn leerwijze noemt, alternatieven zijn die je zeker zou moeten overwegen. 

 

In Nederland is het regelen van een vrijstelling van de leerplicht trouwens niet eenvoudig te regelen, maar het is wel mogelijk, als je je bezwaar minimaal een maand voordat je kind leerplichtig wordt (5 jaar) indient en als je kind in het jaar voor de aanvraag niet ingeschreven heeft gestaan bij een school.

 

 

Lees ook deze blog van David Pieters over het unschoolen van hun kinderen.

 

Wat zijn jouw gedachten over deze Ted Talk? En over het Westerse onderwijssysteem?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355