Didymos Didyklick: draagdoek omgetoverd tot draagzak

20 Mar 2019

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik dol op dragen! Het heeft heel veel voordelen en is bovenal gewoon ontzettend fijn. Ik heb een hele mooie draagdoek (van Pure Baby Love) en als die eenmaal goed zit, draagt dat heerlijk. Maar wel met de nadruk op 'als die eenmaal goed zit'. Dat duurt best wel even en ik heb vaak ruzie met de draagdoek. Dan krijg ik de bovenkant niet mooi aangespannen, omdat Mees zich afduwt bijvoorbeeld. Daarom pakte ik eigenlijk altijd de Tula Free to Grow. Een hele fijne, simpele draagzak. 

Nu heb ik er echter een draagvorm bij waar ik super enthousiast over ben en waar ik nu meestal naar grijp als ik Mees wil dragen: de Didymos Didyklick. Dit is een half buckle drager en zit dus tussen een draagdoek en een draagzak in. In deze blog vertel ik er meer over.

 

 

Half buckle

Er zijn heel veel verschillende soorten draagzakken: Mei Tai's, Onbuhimo's (voor rugdragen), Full Buckle's (de 'normale' draagzakken zoals de Tula Free to Grow) en dus Half Buckle's. De Didymos Didyklick is dus een half buckle. Buckle betekent 'gesp' en 'half' betekent voor de helft. Bij een half buckle bevestig je de tailleband met een kliksysteem en de schouderbanden door te knopen.

Het grootste voordeel van een half buckle is dat je de schouderbanden precies zo af kunt stellen zodat jij dat fijn vindt. Ze sluiten altijd goed aan op je lichaam. 

 

 

Didymos Didyklick

Kenmerken van de Didymos Didyklick op een rijtje:

 

 • Past van geboorte tot peutertijd
  De draagzak is getest voor gebruik van 3 tot 20 kilo. Deze draagzak is heel lang te gebruiken, omdat hij volledig verstelbaar is. Als het kindje geen knie tot knie ondersteuning meer krijgt door het rugpand, kun je dit eventueel nog creëeren door de schouderbanden over je kindje te laten lopen (zie foto).

 • Gemaakt van draagdoekenstof 
  Doordat de draagzak van draagdoekenstof (biologisch katoen in dit geval) gemaakt is, vormt de stof zich optimaal naar je kindje. Dit is goed voor het ruggetje en heel comfortabel.

 • Rugpand is zacht en verstelbaar in breedte en hoogte
  Het rugpand is traploos te verstellen in de breedte. Dit doe je door middel van klittenband. De breedte is dus altijd perfect voor je kindje. Bij andere draagzakken die met bijvoorbeeld drukknoopjes werken, gebeurt het wel eens dat je kind precies tussen 2 maten in zit. De hoogte van het rugpand is te verstellen door de koordjes aan de voorkant van de draagzak. Ook kun je je kindje wat meer 'over de tailleband' of 'op de tailleband' plaatsen. 

 • Veelzijdige schouderbanden
  De schouderbanden zijn breed en lang. Hierdoor biedt de draagzak veel mogelijkheden. Je kunt de banden breed (gespreid) over je schouders dragen (vind ik zelf erg fijn) of gewoon smal over je schouders. Je kunt de schouderbanden ook kruisen. Hierdoor loopt de horizontale lijn (de bovenkant van het rugpand) horizontaler en de verticale lijnen (de zijkanten van het rugpand) verticaler. Dit is vooral fijn voor kleine kinderen. Doordat de banden zo lang zijn, kun je ook kiezen of je afknoopt aan de voorkant of aan de achterkant. Tenslotte kun je de schouderbanden over het ruggetje van je kindje laten lopen voor nog meer stevigheid (zie laatste foto). Dit is erg fijn bij oudere/zwaardere kindjes.

 • Geïntegreerde verstelbare hoofdsteun
  De hoofdsteun is eenvoudig langer of korter te maken door aan de touwtjes te trekken. Je kunt de hoofdsteun vastmaken door lusjes en touwtjes met drukknoopjes. Dit is fijn om het nekje van je kind extra te ondersteunen of om je kindje af te schermen van prikkels.

 • Geschikt voor buik-, heup- en rugdragen
  Je kunt met deze draagzak zowel buik-, heup- als rugdragen. Wanneer je kunt rugdragen, is wat onduidelijkheid over. In Nederland wordt aangeraden om pas met een draagzak te gaan rugdragen als je kindje zelfstandig tot zit kan komen. In Duitsland zegt men dat je met deze draagzak al kunt rugdragen als je kindje voldoende nekstabiliteit heeft. 

 

De draagzak kost €129,- en is de koop op de website van Didymos en bij verschillende Nederlandse webwinkels.

 

Mijn ervaring

Ik vind deze draagzak echt mega fijn. Voor mij heeft het de voordelen van een draagdoek (zacht en vormt zich perfect naar het lichaam van je kind) én de voordelen van een draagzak (simpel). Op dit moment is de Didymos Didyklick (kleur: ocean) mijn favoriete drager. Voor opa's/oma's/oppas of voor als je buiten moet knopen als het regent (of heeft geregend) is de dragen niet zo handig, omdat het knopen wat handigheid vergt (minder dan een draagdoek) en omdat de lange schouderbanden over de grond slepen tijdens het knopen. 

 

Als je op zoek bent naar een MEGA zachte/fijne/comfortabele draagzak zou ik de Didymos Didyklick zeker aanraden. Passen is eigenlijk niet eens nodig, want de draagzak zal bij iedereen mooi aansluiten!

 

Draag jij je kindje veel? Wat is jouw favoriete draagzak of draagdoek?

 

*Ik heb de draagzak (gratis) opgestuurd gekregen van Didymos, maar ik heb deze wel zelf uitgezocht. Ik ben dus écht enthousiast over dit product.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355