Dit doe je met je oude babyspullen

25 Nov 2017

Baby's groeien als kool. Ze groeien razendsnel uit hun kleertjes en naarmate ze ouder worden zijn er steeds meer spullen die je niet meer nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een kruik of de TummyTub. Maar wat doe je nou met al die babyspullen? Doorgeven aan vrienden en familie en verkopen zijn natuurlijk hele goed opties, maar als je het geld niet persé nodig hebt, is er nog een betere: Stichting Babyspullen. 

 

Armoede in Nederland

In 2014 zijn er 174.507 kinderen geboren in Nederland. 1 Op de 9 daarvan groeit op in armoede. Dat zijn jaarlijks bijna 20.000 kinderen die niet kunnen worden voorzien in hun basisbehoeften. Voor die kinderen zet Stichting Babyspullen zich in! 

 

Stichting Babyspullen

Stichting Babyspullen trekt zich het lot van deze kinderen aan en vindt dat ieder kind recht heeft op een goede start. Daarom zamelen zij babyspullen in om deze vervolgens te schenken aan ouders die op of onder het bijstandsniveau leven en geen sociaal vangnet hebben dat kan ondersteunen bij de aanschaf van de eerste babybenodigdheden. 

 

Werkwijze

Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte babyspullen in door een landelijk netwerk van inzamelpunten. Op deze inzamelpunten staan rode inzamelcontainers. Deze containers worden, zodra ze vol zitten, geleegd bij het sorteercentrum of een opslagpunt. Hier worden de spullen uitgezocht en gesorteerd. Vervolgers worden babystartpakketten gemaakt. Een pakket voor de eerste maanden (tot en met maat 68) en een pakket voor de vervolgfase (tot en met maat 92). In de pakketten zit alles wat nodig is voor de verzorging van een baby. 

De pakketten worden verspreid via hulpverleningsinstanties zoals de voedselbank, de kleding bank, maatschappelijk werk en verloskundigen. Zij verrichten de screening, omdat zij weten of de (aanstaande) ouders echt hulp nodig hebben. 

 

Inhoud van pakket 1:

De pakketten zijn erg compleet. In pakket 1 vind je de volgende spullen: 10 rompers 50/56, 5 shirts 50/56, 5 broekjes 50/56, 2 bospakjes 50/56, 1 jas 50/56, 10 pompers 62/68, 5 shirts lange mouw 62, 3 shirts korte mouw 62, 5 broekjes 62, 5 shirts lange mouw 68, 3 shirts korte mouw 68, 5 broekjes 68, 2 bospakjes 62/68, 1 jas 62/68, 2 mitsen, 10 sokken, drinkflesje met speen, slinger, 1 deken, 1 molton, 1 hoeslaken, 2 molton doeken, 1 slaapzak klein, 4 hydrofiele luiers, 3 washanden, 3 spuugdoekjes, luiers maat 1/2/3, billendoekjes, verzorgingsproducten, schoentjes/slofjes, speeltjes/knuffel, 1 badcape, 1 aankleedkussenhoes, 1 kruik met kruikzak, kledinghangers en een boxkleed. 

 

Hoe kun je helpen?

Je kunt uiteraard helpen door geld te doneren en door je in te zetten als vrijwilliger, maar ook heel eenvoudig door babyspullen te doneren! Ruim de kasten en je zolder op en breng de babyspullen die je niet meer gebruikt naar een inzamelpunt. De inzamelpunten vind je hier. 

Stichting Babyspullen is blij met alle spullen, maar er zijn een aantal schaarse producten. Producten waar structureel een tekort aan is en waar de stichting dus extra blij mee zou zijn. Dat zijn de volgende producten:

 • Kleding & rompers in maat 50/56

 • Rompers in maat 74/80

 • Kleding & rompers in maat 92

 • Hydrofiele luiers en washandjes

 • Nieuwe drinkflesjes, groot en klein

 • Billendoekjes, verzorgingsproducten

 • Dekens

 • Hoeslakens

 • Moltons ledikant

 • Dekbedovertrek ledikant

 • Lakens ledikant

 • Kruiken

Dus als je de spullen die je niet meer gebruikt kunt missen, doneer ze dan! En deel dit bericht ook vooral met je vrienden en familie, zodat alle babytjes er warm bij zitten deze winter!

 

Wat doe jij altijd met oude kleren en spullen?

 

Meer informatie vind je op www.stichtingbabyspullen.nl.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355