Dit is wat voor kind jij hebt (volgens zijn/haar sterrenbeeld)

20 Jun 2018

Het schijnt dat je bepaalde gewoontes en eigenschappen af kunt leiden van je sterrenbeeld. Een aantal maanden geleden zette ik al op een rijtje wat voor moeder jij bent volgens je sterrenbeeld, maar dit keer zet ik op een rijtje wat voor kind jij hebt volgens zijn/haar sterrenbeeld. En natuurlijk ben ik heel benieuwd of jij je kind hierin herkent.

 

Waterman (21 januari t/m 20 februari)

Watermannen zijn heel zelfstandig. Ze hoeven jouw hulp niet! Watermannen hebben behoefte aan vrijheid, veel afwisseling en ravotten in de natuur. Ga vooral de discussie niet aan, want de kans dat je verliest, is groot.

 

Vissen (20 februari t/m 20 maart)

Vissen zijn over het algemeen heel gevoelig, pikken snel de stemming van anderen op, zijn niet zo heel zelfverzekerd en hebben af en toe behoefte aan even alleen zijn. Daarnaast zijn ze vaak creatief. Gun je kind de rustmomentjes en geef je kind de aanmoediging die hij/zij nodig heeft.
 

Ram (21 maart t/m 19 april)

Is jouw kind een ram? Dan heb je waarschijnlijk een echte wildebras in huis! Je kind is waarschijnlijk super zelfverzekerd, heeft een sterke eigen wil en kan het woordje 'nee' absoluut niet waarderen. Over het algemeen is je kind super vrolijk en spontaan, maar niet zo geduldig.

 

Stier (20 april t/m 20 mei)

Stierkindjes zijn heel lief en vriendelijk en zijn dol op knuffelen. Zo zijn stierbaby's dol op babymassages en draagdoeken. Ze laten zich niet dwingen en doen alles op hun eigen tempo. Stieren zijn bedachtzaam en bescheiden, maar als ze worden geprovoceerd, kunnen ze ook in woede uitbarsten. 

 

Tweelingen (21 mei t/m 21 juni)

Tweelingen zijn echte informatievreters. Ze zijn nieuwsgierig en willen alles weten. Daarnaast zijn ze vrolijk, sociaal en kletsen ze de oren van je kop af. Ze zijn niet zo ijverig en hebben maar een korte spanningsboog. Als ouder moet je heel alert zijn!

 

Kreeft (22 juni t/m 22 juli)

Kreeften zijn lief, gevoelig, hebben veel behoefte aan gezelschap en treden niet graag buiten hun comfort zone. Ze zijn vaak eenkennig/verlegen en moeten zich echt veilig voelen om uit hun schulp te kruipen. Helaas zijn ze ook erg gevoelig voor de mening van de buitenwereld. 

 

Leeuw (23 juli t/m 21 augustus)

Leeuwen staan graag in het middelpunt van de belangstelling en zijn het zonnetje in huis. Je kind heeft een enorme dosis liefde en is speels en creatief. Je kind heeft ook de neiging om anderen te commanderen en als iets niet gaat zoals hij het wil, kan hij zomaar ontploffen. 

 

Maagd (22 augustus t/m 22 september)

Een maagdkindje voelt zich graag nuttig en helpt dan ook graag mee in huis. Heel fijn voor jou als ouder! Ze zijn kritisch, streven naar perfectie, zijn rustig, maar tegelijkertijd ook slim en vlot. Je kind heeft veel complimenten nodig en houdt van puzzels en het verzamelen van spulletjes zoals postzegels. 

 

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

Is jouw kind een weegschaal? Dan is jouw kind waarschijnlijk redelijk makkelijk en maakt hij/zij niet graag ruzie. Ze zijn charmant, welgemanierd en houden van 1 op 1 aandacht. Help je kind bij het maken van keuzes en het volgen van zijn hart, want dat vinden weegschalen moeilijk. 

 

Schorpioen (23 oktober t/m 22 november)

Schorpioenen hebben een sterke eigen wil, zijn slim en ambitieus en houden wel van een uitdaging. Ze willen graag alles weten, maar roddelen niet. Als ouder moet je sterk in je schoenen staan, niet zomaar toegeven en goed je grenzen bewaken. 

 

Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Boogschutters zijn echte buitenkinderen. Ze zijn enthousiast en super beweeglijk en hebben energie voor 10. Daarnaast zijn boogschutters heel eerlijk en een tikkeltje eigenwijs. Neem je kind lekker vaak mee naar buiten, zoek een geschikte buitensport en stel duidelijke grenzen. 

 

Steenbok (23 december t/m 20 januari)

Is jouw kind een steenbok? Waarschijnlijk is je kind dan rustig, serieus en gedraagt hij zich behoorlijk volwassen. Steenbokkinderen zijn graag bezig met hun handen en houden bijvoorbeeld van kleien en houten speelgoed. Ze zijn doelbewust, weten wat ze willen en houden van regelmaat. 

 

Ik ben erg benieuwd! Herken jij je kind in de beschrijving bij zijn/haar sterrenbeeld?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355