Dit is wat voor moeder jij bent (volgens jouw sterrenbeeld)

Het schijnt dat je bepaalde gewoontes en eigenschappen af kunt leiden van je sterrenbeeld. Klinkt wel interessant hè? Ik heb ze allemaal op een rijtje gezet en ben erg benieuwd of jij je hierin herkent!

Waterman (21 januari t/m 22 februari)

Jij bent een vrije geest en houdt van rumoer in huis. Voor kinderen is het met jou 1 groot feest. Keuzes maak jij met je gevoel i.p.v. met je hoofd. Een nadeel is dat jij moeite hebt met het stellen van grenzen.

 

Vissen (20 februari t/m 20 maart)
Jij overlaadt je kinderen met liefde! Je leert ze om hun dromen achterna te gaan en dat niets onmogelijk is. Nadelen zijn dat je je snel schuldig voelt en dat je soms te emotioneel reageert.

 

Ram (21 maart t/m 19 april)

Jij bent ambitieus en neemt erg veel hooi op je vork: alles doen voor je kinderen, een drukke baan en een groot sociaal leven. En het lukt je ook nog eens om alles op de rit te houden! Nadelen zijn dat je competitief kunt zijn en soms teveel hooi op je vork neemt.

 

Stier (20 april t/m 20 mei)

Jij weet heel goed wat je wilt! Voor zowel je zelf als je kind. Hier wijk je liever niet vanaf, maar door het moederschap ben je noodgedwongen toch wel wat flexibeler geworden. Je bent een hele stabiele ouder, maar toch ook wel vaak erg koppig...

 

Tweelingen (21 mei t/m 21 juni)

Jij bent een echte multitasker en je zit nooit stil. Jij kunt ontzettend grappig zijn, maar ook heel serieus als dat nodig is. Je kunt goed luisteren naar je kind en hij kan met al zijn vragen/problemen bij jou terecht. Een nadeel is dat je regelmatig inconsequent bent. 

 

Kreeft (22 juni t/m 22 juli)

Jij bent zorgzaam, creatief, empathisch en lief. Jij staat het meest in contact met je gevoel. Jij zorgt voor warmte en gezelligheid in huis en wilt je kind zoveel mogelijk beschermen. Een nadeel is dat je soms overbezorgd bent. 

 

Leeuw (23 juli t/m 21 augustus)

Jij bent altijd een beetje kind gebleven. Je bent creatief, speels, energiek en brengt graag wat leven in de brouwerij. Voor kinderen is dit erg leuk! Nadelen zijn dat jij egocentrisch en bazig kunt zijn. 

 

Maagd (22 augustus t/m 22 september)

Jij bent een rots in de branding voor je kind. Jij hebt alle zaakjes op orde en vindt het geen probleem om je aan te passen aan het schema van je kind. Een nadeel is dat je een behoorlijke piekeraar kunt zijn. 

 

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

Jij bent een echte probleemoplosser. Je bent rustig van aard, maar wordt een vechter als je merkt dat je kind onrecht wordt aangedaan. Een nadeel is dat je erg besluiteloos kunt zijn. 

 

Schorpioen (23 oktober t/m 22 november)

Je doet alles voor je kinderen, hebt een hele sterke eigen wil en met jou in huis is het nooit saai. Ook ben je wel een beetje een control freak. Van het ouderschap leer je dat je dingen soms los moet laten. 

 

Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Jij vindt het belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft en jij staat altijd klaar om je kind te helpen. Je bent een optimist en geeft aan elke lastige situatie een positieve draai. Nadelen zijn dat je impulsief en ongeduldig kunt zijn. 

 

Steenbok (23 december t/m 20 januari)

Jij bent onafhankelijk, serieus en krachtig. Je kind kijkt tegen je op en vindt je een echte heldin. Tradities uit je jeugd geef je graag door aan je kinderen. Nadelen zijn dat je pessimistisch en angstig kunt zijn. 

 

Ik ben erg benieuwd! Herken jij je in de beschrijving bij jouw sterrenbeeld?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355