Dit verlicht de pijn bij doorkomende tandjes

13 Mar 2018

De meeste baby's krijgen hun eerste tandje tussen de 4 en 7 maanden. Een super mooie mijlpaal! Helaas wel een mijlpaal die gepaard kan gaan met kwijlen, diarree, koorts, hangerigheid, slecht slapen en vooral pijn. Een tand die door het tandvlees zit te duwen is nou eenmaal geen pretje. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om de pijn een beetje te verlichten.

 

Bijtring

Leg de bijtring een tijdje in de koelkast en geef deze aan je baby. De ring kan het pijnlijke tandvlees iets verzachten door de prettige tegendruk en de kou verdooft het tandvlees een beetje. 
Let op: leg de bijtring niet in de vriezer. Dit kan vrieswonden veroorzaken.

 

Masseer het tandvlees

Wrijf voorzichtig met een vinger over het tandvlees van je baby. 

 

Dentinox

Tandengel zoals Dentinox kan veel verlichting geven. Dentinox is suikervrij en bevat een pijnstillende stof. Met een wattenstaafje of met je vingers kun je dit 4 keer per dag op de pijnlijke plekjes aanbrengen. 

 

Chamodent

Chamodent van VSM is een homeopathisch kindergeneesmiddel. Het zijn suikervrije druppels die de pijn verzachten en de bijkomende klachten verlichten. 

Chamodent is hier te koop.

Rauwe groenten of fruit

Dit werkt eigenlijk precies hetzelfde als de bijtring. Geef bijvoorbeeld een stukje koude komkommer. Blijf wel bij je baby in de buurt, zodat je er meteen bij bent als hij zich verslikt. En dit is ook alleen maar geschikt als je kindje al vaste voeding krijgt.

 

Zetpil

Als je baby echt heel veel last van de doorkomende tandjes heeft, kun je een zetpil geven. Let er wel op dat deze ook de koorts maskeert.

 

Koud eten/drinken

Het tandvlees van je kind is nu extra gevoelig. Zorg er dus voor dat het eten en drinken niet te warm is. Ook kan koud eten en drinken de pijn verlichten. 

 

Knuffelen!

Je baby heeft het even zwaar en kan jouw liefde nu heel goed gebruiken. Dus hup, de baby in de draagdoek of samen lekker knuffelen op de bank! 

 

Heb jij nog aanvullende tips?

 

*Als je een product koopt via de link uit dit artikel, ontvang ik hier een klein percentage over.

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355