Dit worden de populairste babynamen in 2019

Het jaar is nog niet afgelopen, dus we kunnen helaas nog niet zeggen welke babynamen het populairst waren in 2018, maar we weten het al wel van de eerste helft van 2018. De populairste meisjesnamen waren Julia, Emma, Sophie, Tess en Zoë. De populairste jongensnamen waren Lucas, Noah, Levi, Sem en Luuk. Hippe-Geboortekaartjes.nl voorspelde alvast de populairste babynamen van 2019. Dit deden zij door de trends in de namen op de geboortekaartjes en het online namenzoekgedrag van de laatste maanden te analyseren. Hier komen ze!

 

Meisjesnamen

De trend binnen de meisjesnamen is: kort en eindigende op de 'a'. De meisjesnaam Saar die in de eerste helft van 2018 op plek 12 stond, maakt een comeback. Andere verrassende stijgers zijn Puck en Luna. Beide passen de goed in het rijtje: lekker kort en Luna eindigt op een 'a'. 

Dit worden waarschijnlijk de populairste meisjesnamen van 2019:

 

 1. Saar

 2. Mila

 3. Emma

 4. Tess

 5. Zoë

 6. Nora

 7. Lauren

 8. Puck

 9. Evi

 10. Luna

 

Hippe-Geboortekaartjes voorspelt dat ook veel meisjes de namen Fien, Noor en Lina zullen krijgen. Die staan nog niet in de top 10, maar dat is waarschijnlijk een kwestie van tijd. 

 

Jongensnamen

De trend bij de jongensnamen is ook kort en krachtig. Vooral Teun is een grote stijger. Deze stond in 2017 op plek 34 en wordt nu geschat op plek 10. Ook Mason is nieuw in de top 10. Zelf vind ik het erg grappig dat de kinderen van Kim en Ilonka van Alboe.nl Mila en Mason heten. Beiden namen doen het erg goed. Zouden zij als influencers hier dan ook een grote invloed op hebben?

Dit worden waarschijnlijk de populairste jongensnamen van 2019:

 

 1. Lucas

 2. Luuk

 3. Sam

 4. Finn

 5. Mees (snap ik helemaal ;))

 6. Sem

 7. Liam

 8. Julian

 9. Mason

 10. Teun

 

Hippe-Geboortekaartjes.nl voorspelt verder dat de namen Kaj, Owen en Joep zullen stijgen.


Wat vind jij van deze top 10 namen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
 • Facebook
 • Instagram
 • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

 • Facebook
 • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355