Door dit simpele trucje onderbreekt je kind je niet meer

22 Nov 2017

'Mama, Mamaaaaa, MAMAAAAAA, MA-MAAA!' Roept jouw kind dat ook wel eens terwijl je een belangrijk telefoongesprek probeert je voeren of druk in gesprek bent met een vriendin? De Australische blogger Kate deelt op haar blog, An Everyday Story, een simpele, maar efficiënte oplossing voor dit probleempje.

 

Zelfbeheersing

Wachten op je beurt is ene belangrijk kenmerk van zelfbeheersing. Kinderen moeten uitstel kunnen verdragen van wat ze graag willen. Ze willen bijvoorbeeld dat mama nu even komt kijken naar die prachtige hut die ze hebben gebouwd! Of ze willen nu een banaan! Wachten is dus erg moeilijk voor kinderen en al helemaal voor kleine kinderen. Zeker als ze een impulsief temperament hebben. Toch kun je dit je kinderen wel leren en daar helpt het onderstaande trucje bij. 

 

Stappenplan

  1. Laat je kind zijn hand op je pols/arm leggen en wachten.

  2. Plaats je hand op de zijne/hare om je kind te laten weten dat je het hebt begrepen.

  3. Maak je gesprek af.

  4. Luister naar je kind en geef hem of haar alle aandacht. 

 

Tips and tricks

Dit tructje is simpel, lief en respectvol. Essentieel is dat je jouw hand ook op de arm van je kind legt, zodat je kind weet dat je hem of haar hebt begrepen. Als je dit trucje toe wil passen, moet je het natuurlijk eerst wel even uitleggen aan je kinderen en ze wat tijd geven om eraan te wennen. Een andere manier om je kind te leren beter op zijn beurt te kunnen wachten, is het spelen van spelletjes waarbij je om de beurt iets mag doen. 

 

De ervaring van Kate

Bij blogger Kate heeft het wat oefening gevraagd, maar uiteindelijk kon zij met blijdschap zeggen dat het onderbreken zo goed als gestopt is!

 

Wat doe jij als je kind je onderbreekt? En ga jij dit trucje uitproberen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Over mij

Welkom op onlineopvoeden.nl!


Online opvoeden is een mamablog over het opvoeden en opgroeien van jonge kinderen vanuit de theorie én de praktijk.

 

Ik ben Femke: trotste moeder van Mees (sept '18) en Pip (aug '20), pedagoog en doula. Ik schrijf graag blogposts over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen, maar ook over leuke weetjes, activiteiten, baby- en kinderspullen én over mijn eigen zoektocht in het (natuurlijk) ouderschap. Tenslotte deel ik regelmatig tips en ervaringen van andere moeders op mijn blog.

 

Lees je gezellig mee?

Uitgelichte berichten

Wasbare luiers van Mooregreen: grote test

7 Jun 2020

1/9
Please reload

Nieuwsbrief
Volg Online opvoeden ook op Social Media
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Nieuwste blogs
Please reload

  • Facebook
  • Instagram

© Copyright 2020 Online opvoeden. Alle rechten voorbehouden. / Culemborg / info@onlineopvoeden.nl / 0621932822 kvk nummer: 68597355